Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Χωρίς υπάλληλο μένουν τα ΕΛΤΑ στους Γαργαλιάνους…

Οι κάτοικοι «βλέπουν» μεθοδεύσεις για «λουκέτο»
Χωρίς υπάλληλο μένει το κατάστημα των ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων και οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, καθώς «βλέπουν» μεθοδεύσεις για «λουκέτο»!
Στις 7 Μαρτίου, ο ένας και μοναδικός υπάλληλος των ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων συνταξιοδοτείται και, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ γνωρίζει πως σε λιγότερο από δύο μήνες ο ένας και μοναδικός υπάλληλος στους Γαργαλιάνους συνταξιοδοτείται και ήδη θα μπορούσε να είναι σε άδεια συνταξιοδότησης, ωστόσο παραμένει στη θέση του για να λειτουργεί το κατάστημα.
Από τη Διοίκηση και τις υπηρεσίες της, πάντως, όπως μας έλεγαν χθες το μεσημέρι κάτοικοι των Γαργαλιάνων οι οποίοι εξυπηρετούνται από τα ΕΛΤΑ και νοιάζονται να παραμείνει σε λειτουργία το κατάστημα, δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον. Εξ όσων γνωρίζουν, δεν υπάρχει αντικαταστάτης για τον υπάλληλο που συνταξιοδοτείται και ούτε καν έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την αντικατάστασή του με μετακίνηση άλλου υπαλλήλου. Μάλιστα, ο υπάλληλος που υπηρετεί ακόμα στο κατάστημα των Γαργαλιάνων στις αρχές Φεβρουαρίου πρόκειται να ζητήσει την άδεια που δικαιούται.

Για το σοβαρό ζήτημα της συνταξιοδότησης του υπαλλήλου και το «διαφαινόμενο», αν δε στελεχωθεί, «λουκέτο» στο κατάστημα των ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων, εδώ και δύο, περίπου, μήνες έχει ενημερωθεί προσωπικά και ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ώστε να κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις.
Είτε οι παρεμβάσεις του δημάρχου Τριφυλίας δεν «έπιασαν τόπο» είτε είναι αποφασισμένη η Διοίκηση να βάλει «λουκέτο».
Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά κάτοικοι, «η αποψίλωση των Γαργαλιάνων από δημόσιες υπηρεσίες δεν έχει σταματημό τα τελευταία χρόνια, με την ανοχή πολιτικών και τοπικών Αρχών. Κλείσανε το Παράρτημα του ΙΚΑ, κλείσανε την Εφορία, τώρα κλείνουν και τα ΕΛΤΑ. Από το Δήμο Τριφυλίας, τη Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων και όλους τους συμβούλους των Γαργαλιάνων, δε μιλάει κανένας. Για να φωνάξουν και να αντιδράσουν, μήπως και μπει ένα τέλος στη συρρίκνωση των υπηρεσιών και την υπανάπτυξη των Γαργαλιάνων, πρέπει να γίνει, δηλαδή, σεισμός, λιμός ή καταποντισμός; Τα ΕΛΤΑ τα κλείνουν, και κανένας δεν αντιδρά από τους ιθύνοντες του Δήμου Τριφυλίας. Ο “Καλλικράτης” τα διέλυσε όλα. Δεν τον θέλαμε. Ο “Καλλικράτης” μάς φταίει που βάζουν μεθοδευμένα «λουκέτο» στα ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων και δε μιλάει κανένας από το Δήμο Τριφυλίας και κανένας πολιτικός από όλα τα κόμματα; Μην πουν ότι δεν το ξέρουν. Όλοι στους Γαργαλιάνους, μήνες τώρα, αυτό κουβεντιάζουν. Όλοι αυτό φοβόμαστε. Το έχει γράψει και το Gargalianoionline. Ξέρουν, αλλά, για κομματικούς λόγους, δε μιλάνε και δεν αντιδράνε. Από όλα τα κόμματα! Τώρα προεκλογικά, ό,τι και αν πουν, είναι για ψήφους. Τόσο καιρό πρωτύτερα τι κάνανε;». 

Του Ηλία Γιαννόπουλου
tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα