Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Γ. Παπανδρέου: Ιδεολογική η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου

Παράπονα για τις συνεχείς διακοπές του πρώην πρωθυπουργού από την Μ. Χούκλη

Την ιδεολογική του διαφορά με το ΠΑΣΟΚ του σήμερα κατέγραψε (αν και το ακριβέστερο, όπως εξελίχθηκε η συνέντευξη, είναι προσπάθησε να καταγράψει) στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη από την εποχή της πρωθυπουργίας του ο Γιώργος Παπανδρέου.

xoukli-papandreou
 Παρά την μείωση της συνέντευξης σε δεκάλεπτη από το προγραμματισμένο εικοσάλεπτο, όπως κατήγγειλε λίγο αργότερα με ανάρτησή του στα social media ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Πεταλωτής, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου στο διαδίκτυο που πυροδοτήθηκαν από τις συνεχείς διακοπές του, ο πρόεδρος του Κινήματος, κατάφερε -έστω και μετ' εμποδίων όπως λένε οι συνεργάτες του- να περάσει τα μηνύματα που ήθελε.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 χθες το βράδυ, ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ταυτίστηκε με τις πιο συντηρητικές εκφάνσεις της ΝΔ, σημειώνοντας ότι είναι διαφορετικό πράγμα η συνεργασία δύο κομμάτων και διαφορετικό η αφομοίωση του ενός από το άλλο. «Δεν μπορούμε να είμαστε παρακολούθημα της Δεξιάς. Δεν μπορούμε να υιοθετούμε πρακτικές που πολεμήσαμε το 2009», είπε, σημειώνοντας ότι η αναγκαιότητα ίδρυσης του Κινήματός του, προέκυψε από την εγκατάλειψη από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια των αρχών και των αξιών του.
Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε των επιλογών του κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο, σημειώνοντας πως παρά τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε χωρίς να θέλει, κατάφερε να κρατήσει όρθια την χώρα, αποτρέποντας τη χρεοκοπία της. Υπεραμύνθηκε δε της πρότασής του για δημοψήφισμα, κάτι που υποστήριξε ότι βρίσκει ανταπόκριση μεταξύ πολλών ηγετών ανά τον κόσμο, που θεωρούν ότι ήταν η καλύτερη επιλογή. «Ήταν μία δημοκρατική διαδικασία στην οποία πιστεύω», είπε, θυμίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν οι πολίτες, την στιγμή που όλες οι δυνάμεις του τότε πετροβολούσαν μία κυβέρνηση, της οποίας την πολιτική σήμερα υπηρετούν.
Κυρίως όμως υπεραμύνθηκε της προσπάθειάς του για δημοκρατικές αλλαγές και τομές στο κράτος, παρατηρώντας πως «αν είχαμε φτιάξει το κράτος, δεν θα χρειαζόμασταν μνημόνιο». Μίλησε άλλωστε για την ανάγκη διαφάνειας, αξιοκρατίας και αποτελεσματικού κράτους, κάτι που συμπλήρωνε την φράση «λεφτά υπάρχουν», ως προϋπόθεση, την οποία σκοπίμως αργότερα αφαίρεσαν από τον λόγο τους οι επικριτές του.
Υποστηρίζοντας ότι «δεν έφτιαξα το Κίνημα για τις δημοσκοπήσεις», ο κ.Παπανδρέου απάντησε στα χαμηλά ποσοστά που εμφανίζουν αυτές για το κόμμα του, δηλώνοντας έτοιμος να συνεχίσει τον αγώνα του. Με την ίδια φράση όμως, όπως και με την έκκλησή του στους υποστηρικτές της προσπάθειάς του να μεταλαμπαδεύσουν παντού τις αρχές του νέου Κινήματος, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που επαναλαμβάνει μονότονα το τελευταίο διάστημα ότι η πορεία του Κινήματος έχει κριθεί –εννοώντας προφανώς τα δημοσκοπικά αποτελέσματα λίγες μόλις ημέρες μετά την ίδρυσή του- και κάνοντας λόγο για «χαμένη ψήφο».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άλλωστε, φαίνεται ότι δείχνει ιδιαίτερη σημασία στις δημοσκοπήσεις, καθώς μιλώντας χθες στην Χαλκίδα «ανακάλυψε» αίφνης την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, για να αλλάξει τακτική, διεκδικώντας τώρα για το κόμμα του τον ρόλο του «αντίβαρου» και του «εγγυητή» που θα προστατεύσει την καθαρή ευρωπαϊκή και ασφαλή πορεία του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα