Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ψήφισμα από Ανδρινόπουλο για τα ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων

«Να παραμείνει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στους Γαργαλιάνους σε λειτουργία και να μην υποβαθμιστεί σε πρακτορείο Γ2 τάξης, όπως έχει βγει απόφαση. Να τοποθετηθεί άμεσα υπάλληλος στο κατάστημα Γαργαλιάνων για να αντικαταστήσει τον υπό συνταξιοδότηση μοναδικό υπάλληλο. Να παραμείνει σε λειτουργία κάθε Δημόσια Υπηρεσία στο Δήμο Τριφυλίας», αποφάσισε και ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του, που εξεδόθη στην προχθεσινή συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, ύστερα από πρόταση που έθεσε υπόψη του Σώματος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος.
Για το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει με το διαφαινόμενο «λουκέτο» στο κατάστημα των ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων (σ.σ. έχουμε γράψει σχετικά ρεπορτάζ στο «Θ», καθώς και την επιστολή διαμαρτυρίας του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Γαργαλιάνων), ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, προ ημερήσιας διάταξης, ενημέρωσε το Σώμα, λέγοντας: «Θέλω να σας ενημερώσω ότι σε προσωπική επαφή που είχα με το διοικητή του ΕΛΤΑ, δεν τέθηκε ποτέ θέμα να κλείσει η υπηρεσία αυτή απ’ τους Γαργαλιάνους. Βεβαίως, μεσολαβούν οι εκλογές, και είναι κάτι το οποίο ενδεχομένως να χρειαστεί να το δούμε και στην προοπτική του. Μέσα στο προεκλογικό κλίμα δε θα ’θελα να πω κάτι άλλο, δε θα ’θελα να δώσουμε αφορμές για να κάνουμε μια γενικότερη πολιτική κουβέντα…».Παίρνοντας το λόγο ο κ. Ανδρινόπουλος σημείωσε: «Εγώ θα ήθελα να επεκταθώ λίγο στο θέμα του κλεισίματος του γραφείου – καταστήματος των ΕΛΤΑ! Έχω στα χέρια μου και μία διαμαρτυρία από τον Εμπορικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Γαργαλιάνων. Πράγματι, υπάρχει ένα θέμα σοβαρό στην πόλη των Γαργαλιάνων και στην ευρύτερη περιοχή που εξυπηρετείται από αυτό το γραφείο. Νομίζω ότι θα βοηθήσει, εκτός από τις επαφές που έχει ο κ. δήμαρχος όπως είπε, αν παίρναμε εμείς απόψε μία απόφαση, ένα ψήφισμα, ως Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει μαζί του ο δήμαρχος, ενώ θα το κοινοποιήσουμε σ’ όλους, και αν μπορούμε να πάρουμε και δέσμευση μέχρι την Παρασκευή, θα ’τανε το καλύτερο! Τουλάχιστον, σ’ αυτό το ψήφισμα να τους καλούμε όλους, με τη συγκρότηση της νέας Βουλής, να γίνει κατευθείαν ερώτηση στη νέα Βουλή για το θέμα των ΕΛΤΑ. Γιατί το αν κλείνει ή δεν κλείνει έχει σχέση και με τις αρμοδιότητες που έχει. Εγώ έχω απόφαση στα χέρια μου, που έχει βγει από τα ΕΛΤΑ, που μιλάει για ένα, όχι γραφείο – κατάστημα όπως ήταν με αυτές τις αρμοδιότητες, αλλά για κάτι άλλο. Ήδη έχει βγει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έχει βγει ένας συνεργάτης ιδιώτης και αυτός αναλαμβάνει να εκτελεί την ταχυδρομική υπηρεσία. Αλλά αυτή είναι περιορισμένη. Γι’ αυτό, λοιπόν, προτείνω να πάρουμε μία απόφαση, να βγάλουμε ένα ψήφισμα ως Δημοτικό Συμβούλιο για να ενισχύσουμε και τη θέση μας και τη θέση του δημάρχου και να μπορούμε να πιέσουμε καταστάσεις να μην κλείσουν τα ΕΛΤΑ…».
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας δεν ήθελε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία για να αποφασίσει το Σώμα, ωστόσο έπειτα από αντίδραση της αντιπολίτευσης και παρέμβαση του δημάρχου, τέθηκε. Έπειτα από κατάθεση σχεδίου ψηφίσματος από τον κ. Ανδρινόπουλο, ομόφωνα εξεδόθη το ψήφισμα για τα ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων, αλλά και όλες τις υπηρεσίες που συμπλήρωσε ο κ. Κατσίβελας. Δημοτικοί σύμβουλοι, πάντως, απορούσαν που ο δήμαρχος είπε ότι είχε επαφή με το διοικητή των ΕΛΤΑ, καθώς έλεγαν ότι τα ΕΛΤΑ δεν έχουν διοικητή, αλλά πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο!

Του Ηλία Γιαννόπουλου
- See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD#sthash.0EVdQWkd.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα