Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αγχώνεται και …επιτίθεται ο Βενιζέλος

Ξεκάθαρες απαντήσεις για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, που ήρθε για να μείνει έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και το πλήθος κόσμου που έφτασε στο Βελλίδειο για να τον αποθεώσει.
papandreou
Τι είχε προηγηθεί; Μία λυσσαλέα επίθεση εναντίον του από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Βλέποντας τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να κατρακυλούν στην πορεία προς τις εκλογές και τις ελπίδες της Χαριλάου Τρικούπη ότι το Κίνημα απειλούσε μόνο την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και όχι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χθες εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού.
Μιλώντας στον Real FM, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι είναι εκείνος που ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ. «Κάποιος έχει διατελέσει Πρωθυπουργός την εποχή που το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε τις δύσκολες αποφάσεις και διέρρηξε τους δεσμούς του με ένα πολύ μεγάλο τμήμα της βάσης του.
Το ΠΑΣΟΚ ταλαιπωρείται, το ΠΑΣΟΚ σηκώνει τεράστια βάρη και έρχεται ο άνθρωπος που ήταν Πρόεδρος και Πρωθυπουργός και λέει ‘εγώ χαίρετε, κάνω ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, εσείς μείνετε με το ΠΑΣΟΚ, με τα χρέη, μείνετε με το βάρος της ευθύνης, εγώ είμαι κάτι καινούριο, είμαι προϊόν μίας νέας παρθενογένεσης’ και αυτό υπονομεύει την παράταξή του, το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου», είπε, ενθυμούμενος αίφνης και τα …χρέη τα οποία βρήκε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά «ξεχνώντας» τον ‘αγώνα’ που έδωσε για να γίνει πρόεδρος αυτού του …χρεωμένου ΠΑΣΟΚ.
Τον κατηγόρησε ακόμα για υπονόμευση του κόμματος, αρχικά ‘στο παραβάν’ στηρίζοντας άλλο κόμμα στις ευρωεκλογές και τώρα ‘ανοιχτά’ με τη δημιουργία του Κινήματος, ενώ την ίδια ώρα σε πλήρη αντίφαση του καταλόγισε αίσθηση της «κληρονομιάς», της «πριγκηπικότητας», της «ιδιοκτηρίας» του κόμματος.
Σε απάντηση, τόσο προς τον κ.Βενιζέλο, όσο κυρίως προς όσους επιδιώκουν τον περιορισμό του νέου Κινήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου υπήρξε εξαιρετικά σαφής στη Θεσσαλονίκη. «Το Κίνημα γεννιέται πάνω σε αξίες και τίποτα δεν το σταματά», είπε, προειδοποιώντας ότι «τώρα ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή». Σε όσους επιθυμούν να απογοητεύσουν τα στελέχη και τον κόσμο του Κινήματος, ο πρόεδρός του απάντησε ότι είναι αδύνατο, καθώς εκείνοι παθιάζονται ακόμα περισσότερο. Σε όσους επιθυμούν να τους φιμώσουν –όπως έγινε με την απόφαση για τον τηλεοπτικό χρόνο του Κινήματος, που αποκάλυψε χθες το Matrix24.gr- απάντησε ότι ματαιοπονούν και σε όσους θέλουν να τους λυγίσουν, τους κάλεσε να το ξεχάσουν, γιατί το μόνο που πετυχαίνουν είναι να τους πεισμώνουν ακόμα περισσότερο…
Όσο για το επόμενο ραντεβού διάψευσης των προσδοκιών τυχόν ‘καλοθελητών’, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Γιώργος Παπανδρέου το δίνουν στις …κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα