Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

50 ηλικιωμένοι στα Επείγοντα γιατί έπεσαν από την ελιά

50 ηλικιωμένοι στα Επείγοντα γιατί έπεσαν από την ελιάΓράφτηκε από την  Νικολέττα Κολυβάρη

Με την ελαιοσυγκομιδή φτάνουν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας πολλοί ηλικιωμένοι και άντρες ηλικίας από 60 χρονών και πάνω, που γλιστράνε και πέφτουν από τις ελιές.
Οπως ενημέρωσε την "Ε" ο Κώστας Αποστολόπουλος, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι και χθες -που είναι και ο πιο αντιπροσωπευτικός μήνας του λιομαζώματος- στα Επείγοντα προσήλθαν για τις πρώτες βοήθειες 50 άνθρωποι που έπεσαν και χτύπησαν μαζεύοντας ελιές, ενώ 14 χρειάστηκε να μείνουν για νοσηλεία. Πιο αναλυτικά, όσοι πήγαν και έφυγαν αφού εξετάστηκαν και τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες ήταν: 20 με κακώσεις στα πόδια, 10 με κακώσεις στα χέρια και ιδιαίτερα στον καρπό, 15 με
κακώσεις στην σπονδυλική στήλη και 5 με κακώσεις στον αυχένα. Από τους ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο από πτώσεις ή τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της ελαιοσυγκομιδής, ήταν 2 για κάκωση αυχένα, 6 με κακώσεις στην σπονδυλική στήλη, 2 με σπασμένα πλευρά, 2 με σπασίματα σε σπονδύλους, 1 τραυματισμένος και στα δύο χέρα από αλυσοπρίονο και 1 με κάταγμα αυχένα.
Ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε επίσης πως κάθε χρόνο στο μάζεμα των ελιών στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας καταφτάνουν άνθρωποι μέχρι και 75 - 80 χρονών γιατί έχουν πέσει από την ελιά. Πάντως η εμπειρία του λέει πως η φετινή χρονιά ήταν κάπως καλύτερη και δεν είχαν τόσες πολλές προσελεύσεις, ίσως γιατί και ο καιρός κράτησε και δεν μάζεψαν πολλές μέρες ελιές με βροχή. Επισήμανε, τέλος, πως από την εμπειρία του μπορεί να πει ότι τα περισσότερα ατυχήματα στις ελιές παθαίνουν οι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, και όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κ. Αποστολόπουλος «δεν βλέπεις παιδιά 20 - 30 χρονών να έρχονται για κακώσεις κατά την ελαιοσυγκομιδή, κυρίως είναι ηλικίες από 60 χρονών και πάνω».
Ν.Κ.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/51797-atyximata-elaiosygkomidi-elies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα