Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ράπτη Μάγδα: Οι οικογένειες δεν πρέπει να ζουν στην ανέχεια

Σε θερμό κλίμα η προεκλογική περιοδεία της Μάγδας Ράπτη, που κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Αττικής, με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Έχοντας εικοσαετή εμπειρία στην ιατρική, σε μάχιμη θέση, στην πρώτη γραμμή στα Επείγοντα και Διευθύντρια στην Παθολογική Κλινική δημόσιου νοσοκομείου δηλώνει: «Ερχόμενη καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες κόσμο στην κλινική, βιώνω συνεχώς το πόσο δύσκολα τα φέρνουμε όλοι πέρα. Οι μαρτυρίες του κόσμου είναι συγκλονιστικές. Ζούμε δύσκολες στιγμές. Οι πολίτες έχουν βρεθεί σε απόγνωση. Και όχι άδικα, αφού κατά γενική ομολογία το κράτος έχει πάψει να είναι κράτος μέριμνας, τα κεκτημένα πολλών ετών χάνονται, ενώ γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση υπακούει τυφλά σε ξένα συμφέροντα, και όχι στα συμφέροντα των ελλήνων πολιτών, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο το βιοτικό επίπεδο. Οι οικογένειες στερούνται ακόμα και στα βασικά, και βλέπουν το κατά κεφαλήν εισόδημα συνεχώς να μειώνεται»
Η Μάγδα Ράπτη πιστεύει ότι οι λύσεις δεν δίνονται κάνοντας μικροπολιτική, αλλά συμμετέχοντας ενεργά, χρησιμοποιώντας τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. «Η επιθυμία των πολιτών πρέπει να βγαίνει στην επιφάνεια, απαλλαγμένη από παραπληροφόρηση, απόπειρες κατευθύνσεως της κοινής γνώμης και ρητορείες. Ο λαός θα πρέπει να είναι σε θέση να εκφράζει άμεσα την βούλησή του για σημαντικά θέματα, τηρώντας τις αξίες της δημοκρατίας. Ήταν μάλιστα μια ιστορική ευκαιρία με το δημοψήφισμα να αποφασίσει ο λαός για το μέλλον της χώρας. Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι το δημοψήφισμα που πρότεινε, δεν εμποδίστηκε από την Ευρώπη, αλλά από κομματικά στελέχη, με αποτέλεσμα να μην ακουστεί η φωνή του κόσμου σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.»


Από πολλούς σχολιάζεται θετικά η εργατικότητα και η αγωνιστικότητα της Μάγδας Ράπτη όλα αυτά τα χρόνια, που την έφερε να πρωτοστατεί σε κοινωνικούς αγώνες που αφορούσαν τοπικά και κοινωνικά θέματα, και που δεν δείχνει να μειώνεται με την πάροδο των ετών. Κεντρικά σημεία των ομιλιών της, είναι οι νέοι, και οι οικογένειες, που μαστίζονται ιδιαίτερα από την κρίση. «Έχουμε κοινό όραμα για τον τόπο αυτό, πρέπει να αγωνιστούμε με σιγουριά και με επιμονή, να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα αξιοπρεπές μέλλον. Να τους δώσουμε πίσω τα όνειρά τους, να τους προσφέρουμε τις συνθήκες για να τα πραγματοποιήσουν. Η νεολαία μας δεν μπορεί να βυθίζεται άλλο στην ανεργία. Οι οικογένειες δεν πρέπει να ζουν στην ανέχεια.

Στο τεταμένο αυτό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, πρέπει να κινηθούμε με αλληλεγγύη, να συμμετέχουμε και να φροντίζουμε τον συνάνθρωπο. Χρειαζόμαστε ένα κράτος μέριμνας που θα στηρίζει τους πολίτες, όχι αυτό το κράτος που τους στραγγίζει. Με αυτό τον οδηγό πορεύτηκα, και έτσι συνεχίζω, με ακόμα μεγαλύτερη ώθηση, καθώς το απαιτούν οι κοινωνικές συνθήκες. Συνεχίζω με συνέπεια και με αποφασιστικότητα για ένα καλύτερο παρόν, και ένα καλύτερο αύριο για τους Έλληνες.»


----
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μάγδα Ράπτη κατάγεται από την Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας από Ηπειρώτες γονείς. Είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής IFM Ιασίου, και έχει μεταπτυχιακό τίτλο από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Αθηνών (ΕΣΔΥ).  Έλαβε την ειδικότητα της Παθολογίας στο 3ο Νοσοκομείο Αθηνών, και από 20ετίας εργάζεται ως Νοσοκομειακή Ιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο, ενώ αυτή τη στιγμή κατέχει το βαθμό του Διευθυντή στην Παθολογική Κλινική και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου νοσοκομείου, Πρόεδρος Ενώσεων Ιατρών (ΕΙΝΕΒ), Πρόεδρος Επιστημονικών Επιτροπών κ.λ.π.

Από τα μαθητικά ήδη χρόνια, ανέπτυξε έντονη πολιτική και κοινωνική δράση στα ιδεώδη του σοσιαλισμού, και έχει λάβει πολλαπλές πρωτοβουλίες εθελοντισμού στους Νομούς Χίου (1985), στη ΝΕΛΕ Βολισσού Χίου (1986), ενώ παρουσίασε σημαντική κοινωνική δράση στο Νομό Βοιωτίας.  Κυρίως την τελευταία 20ετία δραστηριοποιείται σε τοπικούς συλλόγους Νοτιοανατολικής Αττικής (Χάρακας, Λεγραινά Σουνίου) όπου έχει και την έδρα της, αλλά και σε τμήματα γυναικών, συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Οργανωτικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Άνω Πατησίων Αθήνας, όπως επίσης και με προσωπικό φιλανθρωπικό έργο. Το 2009 διετέλεσε υποψήφια βουλευτής στην ιδιαίτερη της πατρίδα την Θεσπρωτία, στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου.  Συνεχίζει την πολιτική της δράση, λειτουργώντας πάντοτε με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα προγραμμάτων και μελετών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, που αφορούσαν τη λειτουργικότητα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, του ΙΚΑ και των Νοσοκομείων, καθώς επίσης και τη συνεισφορά τους στη Δημόσια Υγεία.

Έχει εκπονήσει πολύ μεγάλο προσωπικό ιατρικό ερευνητικό έργο και στατιστικές μελέτες για τον Καρκίνο του Πνεύμονα και τον Σακχαρώδη Διαβήτη, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε πληθώρα εθνικών και διεθνών συνεδρίων. Ηγείται ερευνητικών ομάδων σε μελέτες τόσο ιατρικών και διοικητικών θεμάτων, αλλά και μεθόδων βελτίωσης της ποιότητας υπηρεσιών υγείας, μεθόδων αντιμετώπισης κρίσεων μεγάλης κλίμακας, μεθόδων αναδιάρθρωσης υγειονομικών μονάδων και εισαγωγής προτύπων management και χρηματοοικονομικών για νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ προσεχώς παρουσιάζει τη Διδακτορική της Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Η καθημερινή αγάπη και η εμπιστοσύνη του κόσμου, αποτελούν για εμένα την μεγαλύτερη κινητήριο δύναμη για να προσφέρω την εμπειρία μου, για την διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας, με έμπρακτη κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία, ασπαζόμενη κοινά ιδανικά και αξίες για τη δημοκρατία, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα