Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Σάλος από το ΦΕΚ Μαυραγάνη που ανάβει “πράσινο φως” για την καταστροφή εγγράφων του ΣΔΟΕ


sdoe


Από την Τρίτη με υπουργική απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών, ο διοικητής του ΣΔΟΕ απέκτησε τη δυνατότητα να καταστρέψει έγγραφα και στοιχεία του ΣΔΟΕ.

Εντολή για την καταστροφή εγγράφων έδωσε στον διοικητή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε) μέσω ΦΕΚ ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.
Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 3498/29-12-14 (τεύχος Β’) :“Μεταβιβάζουμε στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) την εξουσία να υπογράφει “Με εντολή Υφυπουργού” έκδοση απόφασης διατήρησης ή καταστροφής εγγράφων και λοιπών στοιχείων των συγκεντρωτικών αρχείων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε., κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης.”.
Ωστόσο, αυτή η προκλητική απόφαση έρχεται λίγες μέρες μετά τη δήλωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε μιλήσει στον Κεραμεικό και χαρακτηριστικά είπε ότι “Μη διανοηθείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο. Μην διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων”.

Πηγή: matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα