Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Γιατί επιλέχθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρος της Βουλής

Τι φοβάται ο Αντώνης Σαμαράς ότι θα κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως νέα Πρόεδρος της Βουλής; Κάποιοι που γνωρίζουν κάτι παραπάνω μιλούν για εφιάλτη που έχει κυκλώσει τον τέως πρωθυπούργό και ακούει στο όνομα Εξεταστικές Επιτροπές.
Γνωρίζοντες τα κοινοβουλευτικά σημειώνουν ότι ως Πρόεδρος της Βουλής αναλαμβάνει όλες τις δικογραφίες ενώ η συνεργασία της με τον Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς μπορεί να φέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Μάλιστα, ως Πρόεδρος της Βουλής θα έχει πρόσβαση σε περίπου 120 δικογραφίες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται κλειδωμένες.
Ίσως έτσι εξηγείται και η αντίδραση της ΝΔ η οποία σχολιάζοντας την επιλογή της κ. Κωνσταντοπούλου, μέσω του εκπροσώπου της δήλωσε:
“η προτεινόμενη επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, ενώ θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προφανώς δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά.”.
Το Ποτάμι, επίσης, καυτηριάζει την επιλογή Κωνσταντοπούλου για την προεδρία της Βουλής αναφέροντας ότι «επιλέχθηκε η μόνιμη πρωταγωνίστρια των κοινοβουλευτικών καυγάδων»
Σύμφωνα με άρθρο και του Γιώργου Μπουρδαρά στην “Καθημερινή:
“… όπως η ίδια κατέδειξε τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει πολύ καλά τα σχετικά με τη λειτουργία της
Βουλής. Δεν ήταν λίγες οι φορές που με παρεμβάσεις της καυτηρίαζε τόσο την ύπαρξη προβλημάτων όσον αφορά την εφαρμογή του Κανονισμού, όσο και την απαξιωτική έναντι του Ναού της Δημοκρατίας στάση αρκετών βουλευτών – ενίοτε και ολόκληρων κοινοβουλευτικών ομάδων. «Περιστατικά» όπως η ψήφιση νομοσχεδίων από … απόντες ή και σιωπούντες βουλευτές, χωρίς δηλαδή να τηρούνται έστω και στοιχειωδώς οι προβλεπόμενοι θεσμικοί κανόνες, είναι γνωστά.
Ο δεύτερος λόγος που καθιστά τη συγκεκριμένη επιλογή ορθή, είναι το γεγονός ότι η κα Κωνσταντοπούλου έχοντας υπάρξει θύμα διαρκών και πολλές φορές ανοίκειων επιθέσεων εντός της Ολομέλειας ή και κατά την διάρκεια συνεδριάσεων κοινοβουλευτικών Επιτροπών, είναι σε θέση να συναισθάνεται πολύ καλά πόσο μεγάλη –ζωτική!- σημασία έχει η προστασία της Αξιοπρέπειας και του Ηθους εντός του χώρου όπου άπαντες, ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν δικαιολογημένα στρέψει την προσοχή τους.
Τούτων δοθέντων, η εκλογή της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου στη θέση της Προέδρου της Βουλής τα προσεχή 24ωρα, μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες και θετικής κατεύθυνσης αλλαγές που τόσο έχει ανάγκη το ελληνικό Κοινοβούλιο, μετά από πολλά χρόνια απαξίωσής του. Απαξίωση η οποία συστηματικά τροφοδοτήθηκε εκ των έσω, και που ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια αποτέλεσε εκρηκτική πρώτη ύλη στις μαζικές κινητοποιήσεις της πλατείας Συντάγματος.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα