Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ξεκίνημα για το “Κίνημα Αλλαγής” του Γιώργου-Ο Πεταλωτής κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη

papandreou2

Kinima allagisΑπό το Μουσείο Μπενάκη ξεκινάει το " Κίνημα Αλλαγής", το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου του οποίου το καταστατικό κατατέθηκε με 200 υπογραφές στον Άρειο Πάγο. Η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη το Σάββατο στις 18:00. Ποια η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γιώργος Πεταλωτής κατέθεσε στο Πρωτοδικείο το όνομα και τα σύμβολα του νέου κόμματος του Γ. Παπανδρέου και αύριο στις 18:00 το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του κόμματος στο Ίδρυμα Μπενάκη. Σήμερα θα δοθεί στη δημοσιότητα η Διακήρυξη του νέου κόμματος, με 200 υπογραφές.
Οι υπογραφές αυτές θα είναι κυρίως από νέα και άγνωστα στελέχη και λιγότερο έως καθόλου από γνωστούς παράγοντες του πολιτικού βίου, ώστε να δοθεί η εντύπωση του νέου ξεκινήματος.
Το ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ έγραψε ήδη από την Πέμπτη ότι τα ψηφοδέλτια του κόμματος είναι έτοιμα κατά τουλάχιστον 80% και απομένουν μόνο μερικές πινελιές και προσχωρήσεις της τελευταίας στιγμής για να συμπληρωθούν, ενώ το όνομα του κόμματος είναι “Κίνημα Αλλαγής”

“Αδιαφορία” η στάση του ΠΑΣΟΚ
Τη στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ ενόψει της επικείμενης ανακοίνωσης του νέου κόμματος του Γ. Παπανδρέου καθορίζει η Χαριλάου Τρικούπη στη γραμμή των δηλώσεων Βενιζέλου:”Δεν υπάρχουν εσωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ με τα οποία δεν ασχολούμαστε”.
Σύμφωνα με τα Νέα, μόλις ανακοινωθεί η ίδρυση του νέου κόμματος, το σχόλιο που θα ακολουθήσει θα φέρει τη σφραγίδα του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και όχι του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έχει δώσει οδηγίες στα στελέχη του να παίρνουν αποστάσεις από το «υπό συγκρότηση μόρφωμα» δείχνοντας ότι δεν τους απασχολεί.
Δεν είναι τυχαίο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να μη βάζει τους υποψηφίους του σε αντιπαράθεση στις τηλεοράσεις με υποψηφίους βουλευτές από το κόμμα Παπανδρέου, ή στην περίπτωση που αυτό δεν καθίσταται ευκταίο η οδηγία του είναι να αποφεύγονται οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις με τους πρώην συντρόφους τους.
Από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει κλειδώσει ο ορισμός της Εύας Καϊλή ως εκπροσώπου Τύπου του κόμματος για τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου, καθώς για τη θέση συζητούνται και τα ονόματα των Παντελή Καψή και Κυριάκου Πιερρακάκη.
Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η ανάδειξή του σε τρίτο κόμμα στις εκλογές και η τρίτη εντολή. Προς αυτήν την κατεύθυνση η ηγεσία του κόμματος θα επιμένει στην λογική τού «πάταξον μεν, άκουσον δε» που έχει υιοθετήσει στην επιχειρηματολογία του ο Ευ.Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισημαίνει διαρκώς ότι ακόμη κι αυτοί που μέμφονται και κατακρίνουν το ΠΑΣΟΚ, έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, κάτι που είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα.
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ καθ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα θα στρέψει τα πυρά του στο Ποτάμι, που διεκδικεί και αυτό την τρίτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα