Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Στην τελική ευθεία το Φιλιατρινό φράγμα

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο Φιλιατρινό φράγμα, το οποίο μπαίνει στην τελική ευθεία κατασκευής του και, όπως εκτιμάται από την τεχνική εταιρεία που το έχει αναλάβει, στο τέλος του καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί.

Την περίοδο αυτή οι εργασίες έχουν επικεντρωθεί στην προετοιμασία των υποδομών για την τοποθέτηση της ειδικής γεωμεμβράνης για την στεγάνωση του ανάντι μανδύα του φράγματος. Εργασίες που θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ώστε την άνοιξη που θα βελτιωθούν και οι καιρικές συνθήκες να ξεκινήσει η τοποθέτηση της μεμβράνης.

Επίσης, σε σχέση με την τελευταία αναφορά μας για το φράγμα, όταν το είχε επισκεφθεί ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τον περιφερειάρχη και το δήμαρχο Τριφυλίας, έχουν προχωρήσει σημαντικά οι εργασίες και έχει ολοκληρωθεί η γέφυρα υπερχείλισης του φράγματος, όπως και όλες οι υπόλοιπες εργασίες στην ανωδομή του. Πλέον μπορεί κανείς να περάσει από τη μια πλευρά του φράγματος στην άλλη, ενώ με την τοποθέτηση της ειδικής γεωμεμβράνης θα πέσει και ο ασφαλτοτάπητας του δρόμου που θα διέρχεται πάνω από το φράγμα και θα συνδέει τους Χριστιάνους με τα Φιλιατρά.
Ετσι ένα έργο που πέρασε από πολλές δυσκολίες και από πολλά διαδικαστικά ζητήματα, τα οποία ευτυχώς ξεπεράστηκαν, φτάνει στην τελική του ευθεία προς ολοκλήρωση.
Από εκεί και πέρα φυσικά μένει το μεγάλο έργο με τα αρδευτικά δίκτυα, εξίσου μεγάλης σημασίας, καθώς χωρίς αυτά το φράγμα δεν θα μπορεί ουσιαστικά να προσφέρει τίποτα στην περιοχή. Εκεί από ό,τι μαθαίνουμε υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης ώστε να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης. Καθυστέρηση που φέρνει πίσω όλο το έργο, αν και κατά την επίσκεψη του ειδικού γραμματέα στο φράγμα, όταν είχε ρωτηθεί από αγρότες της περιοχής, είχε τονίσει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία.

Κ.Μπ.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/53354-teliki-eftheia-filiatrino-fragma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα