Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Τίμησε Αλέξανδρο Τουρκολιά και άλλους ευεργέτες για τη φιλανθρωπία τους η Ι. Μ. Τριφυλίας & Ολυμπίας

Το διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Αλέξανδρο Τουρκολιά, για την ευγενική προσφορά αγάπης και φιλανθρωπίας με την οποία ανακατασκευάζεται, ανακαινίζεται και εκσυγχρονίζεται το Μητροπολιτικό Μέγαρο, τίμησε το απόγευμα της Κυριακής η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας.
Επίσης, τιμήθηκαν ο εκπρόσωπος του καταστήματος ΑΒ Βασιλόπουλος, Ιωάννης Αβδελάς, και οι Γιατροί του Κόσμου για την προσφορά τους σε έχοντες ανάγκη πολίτες.
Κατά τη σεμνή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Κανελλάκης» στην Κυπαρισσία έγινε η κοπή της βασιλόπιτας, με το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο να αναφέρεται στην αγάπη που συγκλόνισε την καρδιά των ευεργετών, ενώ παρουσιάστηκε ο πλούσιος απολογισμός του έργου και των δράσεων του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου.
Χαρούμενη νότα, με τραγούδια, ύμνους και αναφορές στον Άγιο Βασίλειο, έδωσε η χορωδία των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο μητροπολίτης ευλόγησε και έκοψε την πίτα και τόνισε τη σημασία της αγάπης, της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας, ενώ εξήρε την προσφορά των ευεργετών της Μητροπόλεως.Αναφερόμενος στην αγάπη, τόνισε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει στον κόσμο μια πανέμορφη αρχόντισσα, με εντυπωσιακή εμφάνιση! Είναι η όψη της ακτινοβόλα και η ματιά της τόσο διαπεραστική, ώστε να φτάνει μέσα στην καρδιά των ανθρώπων. Παρά την ηλικία της, μοιάζει σαν να γεννήθηκε χθες. Είναι πάντα νέα! Στην εμφάνισή της, οι πολλοί έκλεισαν τα μάτια τους, γιατί δεν άντεχαν την ομορφιά της και στη συνέχεια έφυγαν από κοντά της, γιατί ενοχλούσαν ή ενοχλούνταν από τη λάμψη της και γιατί ήταν ασήκωτη. Μερικοί λίγοι, αλλά εκλεκτοί, τη θαύμασαν, πίστεψαν στην αξία της, ελκύστηκαν και δήλωσαν ισόβια αφοσίωση με όποια συνέπεια κι αν είχε αυτή η δήλωσή τους! Και εκείνη, αφού τους αφαίρεσε τη φθαρτή και ψεύτικη ενδυμασία τους, τοyς έντυσε με Θεοΰφαντη και απαστράπτουσα στολή! Το όνομά της, που το σέβονται και οι άγγελοι και στο άκουσμά του υποκλίνονται οι σοβαροί άνθρωποι, είναι Αγάπη! Πότε γεννήθηκε; Γεννήθηκε μαζί με το Χριστό!».
Ακολούθως αναφέρθηκε στην προσφορά του κ. Τουρκολιά προς τη Μητρόπολη, τον οποίο και κήρυξε πρώτο και μεγαλύτερο ευεργέτης της, για ό,τι έχει κάνει και ό,τι θα κάνει, ώστε να ανακαινισθεί και να γίνει λειτουργικό και προσβάσιμο το Μητροπολιτικό Κέντρο, με τη χορηγία 200.000 ευρώ της ΕΤΕ!
Ιδιαίτερη μνεία έκανε, επίσης, στους Γιατρούς του Κόσμου Οδυσσέα Καραγκούνη, Γεωργία Γκίκα και Θωμά Μπαλκόνη, οι οποίοι ήσαν παρόντες, καθώς και στους Ευαγγελία Βουλγαράκη, Ευμορφία Μαρκοπούλου και το συντονιστή Θεοκλή Πιέρρο, οι οποίοι δεν κατέστη δυνατό να παραστούν, καθώς από το Φεβρουάριο του 2014 επισκέφθηκαν τα χωριά της Ιεράς Μητροπόλεως εξετάζοντας δωρεάν περισσότερους 650 πολίτες, χάρη στην παρότρυνση της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών που στηρίζει το έργο της Μητροπόλεως.
Ακόμη, τιμήθηκε ο εκπρόσωπος του καταστήματος της ΑΒ Βασιλόπουλος στην Κυπαρισσία, Ιωάννη Αβδελάς, ο οποίος έπειτα από καθοδήγηση του αντιδημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Τσίγγανου, προσέφερε τις μέρες των Χριστουγέννων τρόφιμα για απόρους της Μητροπόλεως.
Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε και στον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, που αδιαλείπτως με την Costa Navarino προσφέρουν έτοιμο φαγητό σε απόρους της Μητροπόλεως, καθώς και όσους με οιονδήποτε τρόπο στηρίζουν το έργο της. Επίσης, εξήρε την προσφορά του Φιλόπτωχου Ταμείου, πατέρα Δημητρίου Καραΐσκου.
 
Απολογισμός
Ο τελευταίος παρουσίασε τα στοιχεία του Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων της Ιεράς Μητροπόλεως. Αυτά έχουν ως εξής:
Έσοδα (σε ευρώ): Εκ του Γέροντος Ιωάννου 2.000, εκ διαφόρων δωρητών 3.257,50, έσοδα εορτής 1.650, εξ ενοικίου 6.465, εκ παρελθόντος έτους (2013)  108.132,50. Σύνολό εσόδων: 121.405 ευρώ!
Έξοδα (σε ευρώ): Εις Γενικήν βοήθειαν 20.228,06, εις ενοίκια 10.984,50, εις φάρμακα 1.118,99, εις έξοδα εορτής 1.600, εις Ε.Ε.Τ.Υ.Δ.Ε. 2.468, εις ΔΕΗ δια ρεύμα απόρων 3.360, εις Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας 2.000, εις εισιτήρια απόρων 709,20. Σύνολο 42.469,63 ευρώ. Επίσης, κατά το έτος 2014 η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών παρέδωσε στην Ιερά Μητρόπολη και διαμοιράσθηκαν σε άπορους 11.000 κιβώτια των 15 κιλών, ήτοι συνολικά 165.000 κιλά τρόφιμα. Ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, συνεχίζοντας την προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολη, παρέδωσε από την Costa Navarino 32.400 μερίδες έτοιμου φαγητού, οι οποίες και διανέμονταν καθημερινά, και συνεχίζει να προσφέρει, ενώ το κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος παρέδωσε και διαμοιράστηκαν σε άπορους την περίοδο των Χριστουγέννων 30 κιλά κρέας και διάφορα άλλα τρόφιμα, και συνεχίζει να παρέχει. 


 tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα