Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Δήμος Τριφυλίας: Συνέχεια κόντρας Λεβεντάκη – Κατσίβελα διαδικτυακά για ισολογισμό χρήσης 2017

Η αντιπαράθεση που σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το απόγευμα της Παρασκευής, κατά το θέμα «Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού-Ισολογισμού Δήμου Τριφυλίας Οικ. Έτους 2017 (έγκριση των αριθ.60/2019 & 61/2019 αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής)», μεταξύ του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη και του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», Παναγιώτη Κατσίβελα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση δια ανακοινώσεων που απέστειλαν στα ΜΜΕ.
Δήμαρχος Τριφυλίας
Το μεσημέρι της Κυριακής και ώρα 2.17 μ.μ., εστάλη στα ΜΜΕ κείμενο ανακοίνωσης με θέμα «Δικαίωση Λεβεντάκη από Ορκωτούς Ελεγκτές» και φερόμενο αποστολέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον Γεώργιο Λεβεντάκη.
Σε αυτό αναφέρεται επί λέξει: «Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας. Παρίστανται οι Ορκωτοί Ελεγκτές του Δήμου, για να παραδώσουν την Πιστοποιητικό Ελέγχου για το έτος 2017 που αφορά στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή Κατσίβελα. Στο πιστοποιητικό ελέγχου υπάρχει μία παρατήρηση που αφορά στη μεταφορά των παγίων από το Δήμο Τριφυλίας στη ΔΕΥΑΤ αξίας 1.134.904,57 ευρώ. Οι Ορκωτοί Ελεγκτές αμφισβητούν την αξία αυτών των παγίων που μεταφέρθηκαν στη

ΔΕΥΑΤ όσο και την ακριβή ονομασία τους. Ο Γιώργος Λεβεντάκης – δήμαρχος τους έκανε ερώτηση σχετικά με αυτό το γεγονός, και η απάντηση που έδωσαν οι Ορκωτοί Ελεγκτές ήταν η εξής: Εμείς διατηρούμε επιφυλάξεις για αυτή τη μεταφορά και χρήζει περαιτέρω έρευνας. Επίσης ο Δήμος Τριφυλίας έχει για το έτος 2019 ποσό αξίας 750.000 ευρώ τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που πρέπει να πληρωθούν άμεσα και ακολουθούν περίπου άλλες 300.000 ευρώ. Οι ανωτέρω αγωγές προήλθαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Κ. Κατσίβελα και των συνεργατών του, από παράνομες αναθέσεις. Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Λεβεντάκης – δήμαρχος, προεκλογικά αναφερόταν στο σκάνδαλο της ΔΕΥΑΤ και τις παράνομες αναθέσεις του Κ. Κατσίβελα και των συνεργατών του. Επίσης, ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι όλα αυτά τα στοιχεία θα πάνε άμεσα στον Εισαγγελέα, όπως και πολλά άλλα στοιχεία που έχει στην κατοχή του, για να δοθούν εξηγήσεις στις αρμόδιες αρχές για τις ζημίες που έχουν προκαλέσει στο Δήμο Τριφυλίας και στη ΔΕΥΑΤ».
Παναγιώτης Κατσίβελας
Το πρωί της Δευτέρας και ώρα 8.14 εστάλη στα ΜΜΕ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κείμενο του Παναγιώτη Κατσίβελα με τίτλο «Απάντηση στο Λεβεντάκη», στο οποίο αναφέρεται: «Ο κ. Λεβεντάκης δια δελτίου Τύπου δηλώνει ότι αισθάνεται δικαιωμένος. Τόσο δικαιωμένος (!!!) που υπερψήφισε τον ισολογισμό της χρήσης του έτους 2017 και εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την υπερψήφισή του. Εκτός και αν δεν κατάλαβε τι έκανε. Μιλάει για τις δικαστικές αποφάσεις και τις οικονομικές απαιτήσεις των 700.000 ευρώ που δημιουργήθηκαν στο Δήμο, αλλά κρύβει ότι αυτές είναι οφειλές που προέρχονται από τους πρώην καποδιστριακούς Δήμους και την πρώτη δημοτική περίοδο του Δήμου Τριφυλίας, γεγονότα που κατ’ επανάληψη έχω ενημερώσει και το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες της Τριφυλίας.
Όσον αφορά στη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων, έργων, υπηρεσιών και υλικών της ύδρευσης από το Δήμο Τριφυλίας, το 2015, στη ΔΕΥΑΤ, ήταν όλα όσα παρέλαβα με την ανάληψη των καθηκόντων μου τον Σεπτέμβριο του 2014 και ήταν αυτονόητο ότι δεν μπορούσε να γίνει η αποτίμηση της αξίας των δεκάδων αντλιοστασίων, πηγών, δεξαμενών και δικτύων ύδρευσης που είχε ο Δήμος, τα οποία όλα ανεξαιρέτως μεταβιβάστηκαν. Είναι προφανές στους πολίτες της Τριφυλίας ότι αν ο κ. Λεβεντάκης ήθελε να μιλάει για “δικαίωση”, όφειλε να καταψηφίσει τον ισολογισμό, πράγμα που δεν έκανε. Γι’ αυτό ας σταματήσει τα παραμύθια του». Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα