Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Τι σνακ αφήνουν στον Άι Βασίλη τα παιδιά σε όλο τον κόσμο;

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο Άγιος Βασίλης, στην ηλικία εξάλλου που είναι, χρειάζεται εκ των πραγμάτων ένα γερό σνακ για να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να μπορέσει να συνεχίσει το ταξίδι του από ήπειρο σε ήπειρο. Γνωρίζοντας καλά πόσο λιχούδης είναι, τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα φροντίζουν να αφήνουν πάντα πλάι στο τζάκι ή το δέντρο μελομακάρονα και ένα ποτήρι γάλα για τον Άγιο. Οι πιο γενναιόδωροι μάλιστα αφήνουν και μερικά καρότα για τους ταράνδους του. Τα παιδιά όμως σε κάθε χώρα επιλέγουν διαφορετικά σνακ και έτσι ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών έχει ποικιλία κατά το ταξίδι του. Να μερικές από τις λιχουδιές που
απολαμβάνει:



Αυστραλία
Ο Άγιος Βασίλης ξεκινά το ταξίδι του με μια δροσερή μπίρα, χάρη στα παιδιά από την Αυστραλία. Ελπίζουμε μόνο να μην το παρακάνει και οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Είμαστε σίγουροι όμως πως προσέχει, γιατί αποκλείεται να θέλει να έχει μπλεξίματα με την εναέρια τροχαία χρονιάρες μέρες!

Σουηδία
Μετά από την μπιρίτσα του και ύστερα από τόσο μεγάλο ταξίδι, έχει σίγουρα αρχίσει να νυστάζει. Μα μη Άγιε Βασίλη! Μην κοιμηθείς! Τόσα παιδιά σε περιμένουν ακόμη! Ευτυχώς τα μικρά στη Σουηδία σού έχουν αφήσει δίπλα στο τζάκι καφεδάκι για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου.



Δανία
Επόμενος σταθμός η Δανία, όπου θα μπορέσει να απολαύσει μια πεντανόστιμη πουτίνγκα ρυζιού. Σύμφωνα με έναν δανέζικο μύθο, τα μαγικά ξωτικά, ο Nisser και ο Tomte, θα προκαλέσουν κακό, αν λείπει το μπολ με το risengrod, την πουτίνγκα δηλαδή, οπότε η προετοιμασία της αποτελεί προτεραιότητα την ημέρα εκείνη σε όλα τα νοικοκυριά της χώρας.

Ολλανδία
Τα παιδιά της Ολλανδίας αφήνουν δώρα μόνο για τους ταράνδους του και όχι για τον ίδιο τον Άγιο. Η αλήθεια είναι ότι ο Άι Βασιλής τα έχει τα κιλάκια του, οπότε είμαστε σίγουροι ότι ο Ρούντολφ και η παρέα του θα κουράζονται να τον μεταφέρουν όλο το βράδυ. Για καλή τους τύχη στην Ολλανδία θα βρουν να τους περιμένουν καρότα, σανό και νερό και σε αντάλλαγμα αφήνουν μάρτζιπαν, σοκολατένια νομίσματα, ζεστή σοκολάτα και μανταρίνια. Σωστοί κύριοι οι τάρανδοι!



Γερμανία
Πλέον ο Άγιος Βασίλης έχει φάει και έχει πιει αρκετά. Ξεκλέβει όμως λίγο χρόνο από το βαρύ του πρόγραμμα και κάθεται λίγο στη Γερμανία για να ξαποστάσει και να διαβάσει τα γράμματα που του έχουν αφήσει τα παιδιά εκεί. Το πρωί όταν τα μικρά ξυπνήσουν θα δουν ότι τα γράμματά τους έχουν εξαφανιστεί και στη θέση τους έχουν μπει τα δώρα τους.

Γαλλία
Τα παιδιά στην πανέμορφη Γαλλία αφήνουν για τον Père Noël, όπως τον λένε, μπισκότα και καροτάκια για τους ταράνδους, όπως κάνουμε και εμείς. Συχνά μάλιστα αφήνουν τις λιχουδιές αυτές στα παπούτσια τους και το πρωί τις βλέπουν να έχουν αντικατασταθεί με πολύχρωμα δώρα και παιχνίδια.



Ηνωμένο Βασίλειο
Όταν πια ο Άγιος φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλέον έτοιμος για ένα κανονικό γεύμα. Ευτυχώς τα παιδιά εκεί τού έχουν αφήσει κιμαδόπιτες με ξερά φρούτα και λίγο sherry, δηλαδή λευκό κρασάκι από την Ισπανία.

Ιρλανδία
Εδώ θα συνεχίσει το πιοτό, αφού πλάι στο τζάκι θα συναντήσει μισό λίτρο μπίρας Guinness να τον περιμένει, αλλά και μία ή δύο κιμαδόπιτες για να ολοκληρώσει το φαγοπότι του. Τώρα είναι έτοιμος για να περάσει τον Ατλαντικό.



Αργεντινή
Τα παιδιά στην Αργεντινή κακομαθαίνουν τους ταράνδους ύστερα από το μεγάλο τους ταξίδι στην Ευρώπη, αφήνοντάς τους σανό και δροσερό νεράκι.

Χιλή
Στη Χιλή, τα παιδιά αφήνουν στον Άι Βασίλη λίγο Pan de Pascua, ένα παραδοσιακό κέικ με τζίντζερ και μέλι που παραδοσιακά τρώγεται στη χώρα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Συχνά περιέχει ζαχαρωμένα φρούτα, σταφίδες, καρύδια και αμύγδαλα. Γιαμ!



ΗΠΑ
Εκεί και αν θα φάει καλά! Θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μερικές από τις πιο «αμαρτωλές» λιχουδιές των γιορτών, όπως gingerbread, sugar cookies, μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας και ζαχαρωτά. Θα τα συνοδεύσει βεβαίως με ένα ποτήρι δροσερό γάλα. Και οι τάρανδοι όμως δεν θα μείνουν παραπονεμένοι αφού εκεί θα βρουν καρότα και βρώμη.



Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο Άγιος Βασίλης είναι έτσι στρογγυλός και αξιαγάπητος…Μα αφού είναι γεμάτος ζάχαρη! Επίσης έχουμε να παραδεχτούμε πως πλέον μπορούμε να τον δικαιολογήσουμε που κάνει αυτό το ταξίδι μόνο μία φορά το χρόνο. Και εμείς 12 μήνες θα χρειαζόμασταν για να συνέλθουμε από το τόσο πολύ φαγητό!
Καλή Πρωτοχρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα