Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Παράταση 5 μηνών για υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Παρατείνεται κατά 5 μήνες από τη λήξη της, δηλαδή έως τις 31 Μαΐου 2020, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης για οριστική υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία σε έως 120 δόσεις, με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Βάσει της νέας διάταξης, που κρίθηκε αναγκαία και λόγω της σημαντικής καθυστέρησης στον προσδιορισμό των οφειλών από φορείς κοινωνικής ασφάλισης, κυρίως τα πρώην Ταμεία ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, δίνεται νέα παράταση ένταξης στην ρύθμιση των 120 δόσεων, σε όσους έκαναν εντός της αρχικής ημερομηνίας την πρώτη αίτηση ένταξης στο διακανονισμό. Κατοχύρωσαν έτσι δικαίωμα και πλέον αναμένουν από τα Ταμεία την εκκαθάριση και την βεβαίωση των οφειλών προκειμένου να οριστούν οι δόσεις του

διακανονισμού.
Με την ίδια διάταξη δίνεται επίσης ως τις 31 Μαΐου 2020 η δυνατότητα σε χιλιάδες ασφαλισμένους – οφειλέτες, οι οποίοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση και την έχασαν εντός του 2019, να επανενταχθούν σε αυτή, υπό συγκεκριμένες ωστόσο προϋποθέσεις. Βασική προϋπόθεση είναι να καταβάλουν έως τις 31 Μαΐου το σύνολο του ποσού που αντιστοιχεί στις δόσεις της ρύθμισης που έχουν καταστεί απαιτητές, παράλληλα με τις νέες βεβαιωμένες, εκτός ρύθμισης οφειλές.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ οι οποίοι έχουν ζητήσει επανυπολογισμό εισφορών. Με τον επανυπολογισμό οι εισφορές μειώθηκαν κατά 67%. Τώρα στην περίπτωση που απολέσουν τη ρύθμιση των 120 δόσεων οι εισφορές επανέρχονται στην αρχική τους μορφή. Δηλαδή, αν κάποιος ασφαλισμένος οφείλει στον ΟΑΕΕ εισφορές 30.000 ευρώ μέχρι τις 31-12-2016, με τον επανυπολογισμό των εισφορών αυτές διαμορφώνονται στις 10.000 ευρώ. Εάν όμως χάσει τη ρύθμιση οι εισφορές επανέρχονται στις 30.000 ευρώ συν τις αντίστοιχες προσαυξήσεις.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί κανείς να επικοινωνεί με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τηλ. 27210 62200.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα