Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Μεσσηνία: Τον πρόδωσε το DNA 2,5 χρόνια μετά για το χασίς στον Ταΰγετο


Ενας 43χρονος Μεσσήνιος συνελήφθη με ένταλμα της ανακρίτριας Καλαμάτας χθες το πρωί στη Θουρία από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για την καλλιέργεια φυτείας χασίς με συνολικά 274 δενδρύλλια, την οποία φέρεται να είχε βάλει πριν δυόμισι χρόνια σε μια πλαγιά στην Αγία Μαρίνα Ταϋγέτου.
Ο συλληφθείς ταυτοποιήθηκε ως καλλιεργητής της φυτείας μετά από την αξιοποίηση γενετικού υλικού που είχε βρεθεί στο χώρο της καλλιέργειας.
Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τη χασισοφυτεία με τα 274 δενδρύλλια στον Ταΰγετο στις 12 Ιουλίου 2017. Εκτεινόταν σε ένα στρέμμα, πάνω σε μια πλαγιά στην Αγία Μαρίνα, όπου οι καλλιεργητές είχαν φυτέψει χασίς διαφόρων ποικιλιών. Ψηλά στην πλαγιά είχαν φτιάξει μια δεξαμενή με νάιλον μέσα στο έδαφος και δίχτυ από πάνω για να την κρύβει και από εκεί είχαν απλώσει λάστιχα για να ποτίζονται τα δενδρύλλια, ύψους από 0,2 έως 2,5 μέτρα, τα οποία είχαν φυτεμένα σε 17 διαδοχικές αναβαθμίδες.
Θυμίζουμε ότι ομάδα αστυνομικών στο έδαφος και συνάδελφοί τους οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο της Αστυνομίας εξερεύνησαν την εν λόγω δασική περιοχή και κατάφεραν να την εντοπίσουν ανάμεσα στα ψηλά δέντρα. Στο χώρο της φυτείας είχαν βρεθεί και κατασχεθεί αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών χασίς, απ’ όπου προέκυψε το DNA του συλληφθέντα. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα