Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Απάντηση Λεβεντάκη σε Μερκούρη για αμοιβές της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τριφυλίας

Απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιάννης Μερκούρης, σχετικά με κωδικό στον προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης για αμοιβές λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών εκτελούντων ειδικές υπηρεσίες, ποσού 37.500 ευρώ, δίνει ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:
«Ο προϋπολογισμός της Κοινωφελούς Επιχείρησης για τη χρήση 2020 εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή καθώς έχει αλλάξει η νομοθεσία (Ν.4635/2019) και δεν την εγκρίνει πια το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Σας ενημερώνω ότι μέσα στα έξοδα του προϋπολογισμού έχει έναν κωδικό 61.00.17 με ονομασία Αμοιβή λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών εκτελούντων ειδικές υπηρεσίες, ποσού αξίας 37.500 ευρώ με ΦΠΑ.
Αυτός ο κωδικός περιέχει 2 εργασίες οι οποίες είναι οι εξής:
1η Εργασία: Ελεγχος από Ορκωτούς Ελεγκτές της Κοινωφελούς Επιχείρησης για τον τακτικό έλεγχο των χρήσεων 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 και 2019 σύμφωνα με τους

Νόμους 3463/2006 και 4412/2016. Δεν αφορά τον έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο του Νομικού Προσώπου όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας από το 2011. Ο έλεγχος είναι ο τακτικός ο οποίος είναι θέμα της υπάρχουσας διοίκησης του Νομικού Προσώπου. Είναι δέσμευση και εντολή από το δήμαρχο Τριφυλίας να γίνει ο τακτικός έλεγχος στη Κοινωφελή Επιχείρηση από Ορκωτούς Ελεγκτές.
2η Εργασία: Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία Νόμος 3463/2006 και Νόμος 4483/2017 η Κοινωφελής Επιχείρηση υποχρεούται να έχει λογιστική υποστήριξη από εξωτερικό λογιστή. Καθώς έχει δική του ταμειακή υπηρεσία η Κοινωφελής Επιχείρηση. Ισχύει το ίδιο νομικό πλαίσιο όπως στη ΔΕΥΑΤ, που έχει και αυτή δικό της λογιστή τον Κ. Νικολόπουλο. Ετσι και η Κοινωφελής Επιχείρηση πρέπει να έχει δικό της λογιστή.
Επίσης σας ενημερώνω ότι από σύσταση της Κοινωφελούς Επιχείρησης δεν υπήρχε μέχρι στιγμής λογιστική υποστήριξη από εξωτερικούς λογιστές όπως προβλέπεται από το υπάρχον νομικό πλαίσιο. Τα λογιστικά βιβλία τα είχαν οι λογιστές του Δήμου Τριφυλίας έως τις 31/12/2019 κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας. Οι λογιστές του Δήμου Τριφυλίας δεν έπρεπε να κρατάνε τα λογιστικά βιβλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης και να υπογράφουν. Επρεπε με βάση το νόμο να υπογράφει εξωτερικός λογιστής.
Εμείς ως δημοτική αρχή τηρούμε αυτά που λέει η υπάρχουσα νομοθεσία.
Προς διευκρίνιση: Και στις δύο περιπτώσεις δηλαδή και για τον τακτικό έλεγχο από τους Ορκωτούς Ελεγκτές και για το Λογιστή υποστήριξη από εξωτερικό λογιστή, θα υπάρξει διαγωνισμός σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Νόμος 4412/2016.
Τα πορίσματα του ελέγχου πρέπει να σας ανησυχούνε κύριοι. Ο δήμαρχος έχει πει όλα τα πορίσματα των Ορκωτών Ελεγκτών θα πάνε στον εισαγγελέα. Και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα