Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Δικαιωμένος για ΔΕΥΑΤ δηλώνει ο Λεβεντάκης - “Δεν έχει καταλάβει" απαντά ο Κατσίβελας


Δικαιωμένος δηλώνει ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης για τα όσα υποστήριζε προεκλογικά για σκάνδαλο ΔΕΥΑΤ και παράνομες αναθέσεις από τον πρώην δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα, μετά το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο του 2017.
Σημειώνει παράλληλα ότι όλα αυτά τα στοιχεία μαζί με άλλα που έχει στη διάθεσή του θα πάνε στον εισαγγελέα.
Ωστόσο άμεση ήταν η απάντηση του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα, που τονίζει πως αν ο κ. Λεβεντάκης ήθελε να μιλά για δικαίωση έπρεπε να καταψηφίσει τον ισολογισμό, πράγμα που δεν έκανε.
Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κ. Λεβεντάκη αναφέρει: «Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας, παρίστανται οι ορκωτοί ελεγκτές του δήμου, για να παραδώσουν το πιστοποιητικό ελέγχου για το έτος 2017 που αφορά την προηγούμενη δημοτική αρχή Κατσίβελα. Στο πιστοποιητικό ελέγχου υπάρχει μία παρατήρηση που αφορά τη μεταφορά των παγίων από το Δήμο Τριφυλίας στη ΔΕΥΑΤ αξίας 1.134.904,57€. Οι ορκωτοί ελεγκτές αμφισβητούν την αξία αυτών των παγίων που μεταφέρθηκαν στη ΔΕΥΑΤ όσο και στην ακριβή ονομασία τους.
Ο Γιώργος Λεβεντάκης - δήμαρχος τους έκανε ερώτηση σχετικά με αυτό το γεγονός, και η απάντηση που έδωσαν οι ορκωτοί ελεγκτές ήταν η εξής: Εμείς διατηρούμε επιφυλάξεις για αυτή τη μεταφορά και χρήζει περαιτέρω έρευνας.
Επίσης ο Δήμος Τριφυλίας έχει για το έτος 2019 ποσό αξίας 750.000 ευρώ τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που πρέπει να πληρωθούν άμεσα και ακολουθούν περίπου άλλες 300.000 ευρώ. Οι ανωτέρω αγωγές προήλθαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Κατσίβελα και των συνεργατών του από παράνομες αναθέσεις.
Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Λεβεντάκης - δήμαρχος προεκλογικά αναφερόταν στο σκάνδαλο της ΔΕΥΑΤ και τις παράνομες αναθέσεις του κ. Κατσίβελα και των συνεργατών του. Επίσης ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι όλα αυτά τα στοιχεία θα πάνε άμεσα στον εισαγγελέα όπως και πολλά άλλα στοιχεία που έχει στην κατοχή του για να δοθούν εξηγήσεις στις αρμόδιες αρχές για τις ζημίες που έχουν προκαλέσει στο Δήμο Τριφυλίας και στη ΔΕΥΑΤ».
Στην άμεση απάντησή του ο κ. Κατσίβελας τονίζει: «Ο κ. Λεβεντάκης διά δελτίου Τύπου δηλώνει ότι αισθάνεται δικαιωμένος. Τόσο δικαιωμένος(!!!) που υπερψήφισε τον ισολογισμό της χρήσης του έτους 2017 και εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την υπερψήφισή του. Εκτός και αν δεν κατάλαβε τι έκανε. Μιλάει για τις δικαστικές αποφάσεις και τις οικονομικές απαιτήσεις των 700.000 ευρώ, που δημιουργήθηκαν στο δήμο, αλλά κρύβει ότι αυτές είναι οφειλές που προέρχονται από τους πρώην καποδιστριακούς δήμους και την πρώτη δημοτική περίοδο του Δήμου Τριφυλίας, γεγονότα που κατ’ επανάληψη έχω ενημερώσει και το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες της Τριφυλίας.
Οσον αφορά στη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων, έργων, υπηρεσιών και υλικών της ύδρευσης από τον Δήμο Τριφυλίας, το 2015 στη ΔΕΥΑΤ ήταν όλα όσα παρέλαβα με την ανάληψη των καθηκόντων μου τον Σεπτέμβριο του 2014 και ήταν αυτονόητο ότι δεν μπορούσε να γίνει η αποτίμηση της αξίας των δεκάδων αντλιοστασίων, πηγών, δεξαμενών και δικτύων ύδρευσης που είχε ο δήμος, τα οποία όλα ανεξαιρέτως μεταβιβάστηκαν. Είναι προφανές στους πολίτες της Τριφυλίας ότι αν ο κ. Λεβεντάκης ήθελε να μιλάει για «δικαίωση», όφειλε να καταψηφίσει τον ισολογισμό, πράγμα που δεν έκανε. Γι’ αυτό ας σταματήσει τα παραμύθια του».  Κ.Μπ.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα