Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Φυλακές Δομοκού: Κρατούμενοι κοιμούνται στο πάτωμα - Τι καταγγέλλουν οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι

Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις γνωστοποιούν οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι των φυλακών Δομοκού, περιγράφοντας τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν τόσο για τους κρατούμενους όσο και τους εργαζόμενους.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε επιστολή τους, περισσότεροι από 50 κρατούμενοι κοιμούνται στο πάτωμα, ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων υπήρξε ένταση μεταξύ των κρατουμένων λόγω έλλειψης στρωμάτων κι έτσι “αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στο Ίδρυμα του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας με σκοπό τη δωρεά 4 στρωμάτων”, σημειώνουν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, σε ένα ήδη αποδεκατισμένο φυλακτικό προσωπικό, γίνονται τους τελευταίους μήνες συνεχείς μετακινήσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν λειτουργεί ο γενικός συναγερμός, ενώ δεν δουλεύουν και τα

καταγραφικά των καμερών.
Δείτε τι αναφέρουν οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι σε σημερινή ανακοίνωσή τους:
«Αυτή τη στιγμή, στο κατάστημα μας αριθμούμε 623 κρατουμένους, με περισσότερους από 50 να κοιμούνται στο πάτωμα σε ένα κελί 3Χ3. Η χωρητικότητα του καταστήματος είναι για 600 κρατούμενους, αλλά λόγω διαφόρων συνθηκών, καθίσταται αδύνατη η τέλεια ταξινόμηση τους. Συνθήκες όπως, διαφορετικές εθνικότητες, διαφορές μεταξύ τους, άτομα στα οποία χορηγούνται ψυχιατρικά φάρμακα, είναι παράγοντες τους οποίους πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν, για λόγους ασφαλείας του καταστήματος. Παραμονή Χριστουγέννων δημιουργήθηκε σοβαρότατο πρόβλημα στο κατάστημα με ένταση των κρατουμένων λόγω έλλειψης στρωμάτων. Αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στο Ίδρυμα του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας με σκοπό τη δωρεά 4 στρωμάτων! Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι στις 30-12-2019 ημέρα Δευτέρα, θα μεταχθούν στο κατάστημά μας 20 επιπλέον κρατούμενοι. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουμε κτιριακά, αλλά και υπηρεσιακά, καθώς έχουμε διαρκή μείωση υπαλληλικού προσωπικού μέσω μεταθέσεων και μετατάξεων! Στα παραπάνω προβλήματα έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν, αλλά δεν είχαμε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα όποιες αναφορές να γίνονται αδίκως.
Για τους παραπάνω λόγους, Αιτούμαστε:
1. Την άμεση αποσυμφόρηση του καταστήματος
2. Την διακοπή των υπηρεσιακών μεταβολών των υπαλλήλων χωρίς αντικατάσταση
3. Την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων, για τα οποία έχουν γίνει πολλαπλές αναφορές.
Είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε κινητοποιήσεις, οι οποίες αρχικά θα αφορούν διακοπή των επισκεπτηρίων συγγενών των κρατουμένων και διακοπή των επισκεπτηρίων για συνηγόρους».
ΕΝΩΣΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΟΜΟΚΟΥ   lamiareport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα