Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου

Αγαπητά μου παιδιά
Σε καιρούς κρίσιμων αποφάσεων, ποικίλων αντιφάσεων και έντονων ανισοτήτων, πολλές φορές συμπεριφερόμαστε σαν να μην κατανοούμε εμπειρικά και πραγματικά το μήνυμα της Γεννήσεως του Χριστού, του Λυτρωτού και Σωτήρα του κόσμου.
Το μήνυμα της Γεννήσεως του Χριστού είναι το μήνυμα της ελπίδας, της αγάπης, της χαράς και της ειρήνης. Είναι το μήνυμα το οποίο πρέπει να κατευθύνει τη ζωή του κάθε ανθρώπου προς τον αδελφό του, ο οποίος δοκιμάζεται, γιατί «η ελπίς ου καταισχύνει» όταν «η αγάπη του Θεού εκκέχυται εν ταις καρδίαις ημών» (Ρωμ. ε΄, 5).
Η απομάκρυνση από το μήνυμα αυτό της Γεννήσεως του Χριστού επιταχύνει την εδραίωση μεταξύ των ανθρώπων κάθε ατομοκεντρικής και ευδαιμονικής τάσης, με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται το αισθητήριο για τη διάσταση του βάθους και της αλήθειας

των πραγμάτων και να μειώνεται η αξία της ανθρώπινης ζωής.
Με τον ενστερνισμό του μηνύματος της Γεννήσεως του Χριστού αντλούμε δύναμη για τον αγώνα μας και διακηρύττουμε «εν έργω και λόγω» ότι ο Θεός της αγάπης και της κοινωνίας είναι «μεθ’ ημών» και «υπέρ ημών», ενώ «ει ο Θεός υπέρ ημών, τις καθ’ ημών;» (Ρωμ. η΄, 31). Μόνο τότε το μυστήριο της Γεννήσεως του Χριστού καθίσταται γεγονός σωτηρίας και λύτρωσης του ανθρωπίνου γένους.
Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέον έτος 2020.
Με πατρικές ευχές και ευλογίες,
† Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα