Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Ποιες αποδείξεις και σε ποια επαγγέλματα θα μετρούν διπλά

Να δώσει κίνητρα στους φορολογούμενους για να ζητούν αποδείξεις από επαγγέλματα υψηλής επικινδυνότητας θέλει το υπουργείο Οικονομικών.
Το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να έχει νομοθετηθεί έως τον Απρίλιο, θα προβλέπει πως οι δαπάνες από επαγγελµατίες που θεωρούνται ύποπτοι φοροδιαφυγής σχεδιάζεται να µετρούν διπλά στο «χτίσιµο» του 30% του εισοδήµατος, που πρέπει να δαπανηθεί το 2020 µέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Στελέχη του οικονοµικού επιτελείου αναφέρουν ότι µε αυτόν τον τρόπο θα ενθαρρύνονται οι πολίτες να ζητούν αποδείξεις από ορισµένες κατηγορίες επαγγελµατιών, διότι θα έχουν πρόσθετη φορολογική απαλλαγή και δεν θα κινδυνεύουν να καταβάλουν το «πέναλτι» του

22% στην περίπτωση που δεν έχουν πραγµατοποιήσει τις απαραίτητες δαπάνες.
Ταυτόχρονα, το ∆ηµόσιο στοχεύει να χτυπήσει την εκτεταµένη φοροδιαφυγή στη ρίζα της.
Το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά την αποκάλυψη φοροδιαφυγής ύψους τουλάχιστον 2,05 δισ. ευρώ και σηµαντική αύξηση των φορολογικών εσόδων.
Η ρύθµιση θα τεθεί σε εφαρµογή αµέσως µετά την ψήφιση του σχετικού νοµοσχεδίου, πιθανότατα τον προσεχή Απρίλιο.
Από ποια επαγγέλματα οι αποδείξεις θα μετρούν διπλά
Τις αποδείξεις που σχεδιάζεται να µετρούν διπλά στο «χτίσιµο» του 30% των δαπανών µε ηλεκτρονικό τρόπο ο φορολογούµενος θα πρέπει να τις ζητά από:
Γιατρούς, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, οικοδόµους, µηχανικούς, ελαιοχρωµατιστές, ξυλουργούς, κατασκευαστές στεγών, ψυκτικούς, ιδιοκτήτες πλυντηρίων αυτοκινήτων, ανθοπωλείων, ταξιδιωτικών πρακτορείων, κοµµωτηρίων-κουρείων, µανικιούρ-πεντικιούρ, εταιρείες ενοικίασης Ι.Χ. και µοτοποδηλάτων, χερσαίων-θαλάσσιων µεταφορών, ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύµατα, εταιρείες εκδηλώσεων (γάµοι, βαφτίσια) και από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε εποχικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα