Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Πύργος: Ο πιτσιρικάς που αδειάζει ταμεία καταστημάτων (βίντεο)

Σε φόβο και τρόμο έχει μετατραπεί ο 7χρονος Ρομά «ελαφροχέρης», που τις τελευταίες μέρες έχει καταφέρει να κλέψει με επιδέξιο τρόπο πέντε διαφορετικές επιχειρήσεις της πόλης, «σπέρνοντας» ανησυχία και στον υπόλοιπο επιχειρηματικό κόσμος της πόλης που πλέον θωρακίζει τις επιχειρήσεις του προκειμένου να μη βρεθούν προ δυσάρεστων γεγονότων.
Η φαρμακοποιός Αθηνά Τερζή, τελευταίο «θύμα» του ανήλικου επιδέξιου κλέφτη, μιλώντας αποκλειστικά στην εφημ. «Πατρίς» θέλησε να σταθεί στον τρόπο με τον οποίο ο ανήλικος κατάφερε να της αποσπάσει 120 ευρώ χωρίς να υποπτευθεί απολύτως τίποτα. Όπως έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος, ο επτάχρονος μπήκε με αργά βήματα στο φαρμακείο και έλεγξε με μεγάλη προσοχή για την παρουσία ατόμου στο χώρο.
Ο τρόπος της κλοπής
Αφού επιβεβαίωσε πως εκείνη τη στιγμή δεν ήταν κανείς στο χώρο, μιας και η κ. Τερζή απουσίαζε για ελάχιστο χρονικό διάστημα στην τουαλέτα, εκμεταλλεύτηκε την απουσία, πλησίασε το ταμείο και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ. Κατά την επιστροφή της κ. Τερζή στη θέση της, είδε τον 7χρονο εντός του καταστήματός της, χωρίς ωστόσο να υποπτευθεί όσα είχαν γίνει μιας και δε φαινόταν να κρατάει κάτι ο ανήλικος. Σε ερώτηση της φαρμακοποιού για το λόγο της παρουσίας του στο κατάστημα, υποστήριξε πως ενδιαφερόταν για μια

κρέμα και έφυγε. Την απώλεια των χρημάτων από το συρτάρι της ταμειακής διαπίστωσε αργότερα, όταν επιχείρησε να δώσει ρέστα στον αμέσως επόμενο πελάτη που βρέθηκε στο κατάστημά της.
Καταγράφηκε από τις κάμερες
Η κ. Τερζή άμεσα ειδοποίησε τις αρχές για να δηλώσει το γεγονός, με ανθρώπους της ομάδας ΔΙΑΣ να σπεύδουν στο σημείο. Από τον έλεγχο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ταυτοποιήθηκαν πλήρως τα στοιχεία του ανήλικου αγοριού που είχε απασχολήσει και τις προηγούμενες ημέρες τους ανθρώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.
Ελεύθερος… να συνεχίσει!
Γνώριμος στους ανθρώπους της αστυνομίας ο 7χρονος, που το τελευταίο διάστημα έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας. Ωστόσο, όπως και τις προηγούμενες φορές αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, με τακτική δικάσιμο να έχει οριστεί. Ο σχηματισμός δικογραφίας στον οποίο προέβησαν οι αστυνομικοί αφορά τους γονείς του, που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανήλικου, ενώ δεν έχουν σταματήσει και οι έρευνες για το συνεργό του 7χρονου που κατάφερε να ξεφύγει.
Ο «ελαφροχέρης» σπέρνει ανησυχία!
Η κ. Τερζή εστίασε στον προβληματισμό που έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο τις τελευταίες μέρες ο 7χρονος, εκτιμώντας πως πλέον οι καταστηματάρχες έχουν επίγνωση της κατάστασης και θα είναι περισσότερο προσεκτικοί. «Έχω ακούσει πως έχει κάνει και άλλες κλοπές σε επιχειρήσεις της πόλης. Επειδή υπάρχουν και νύχτες που είμαστε ανοιχτά, φυσικό είναι να φοβόμαστε συνέχεια πλέον. Συνέβη και σε άλλη συνάδελφο προ ημερών και οπωσδήποτε υπάρχει ανησυχία», ήταν τα λόγια της όσον αφορά τη δράση του 7χρονου.
Ωστόσο, αναφέρθηκε και στη στιγμή που αντιλήφθηκε την παρουσία του εντός του καταστήματος, καθώς και για όσα έκανε μόλις αντιλήφθηκε την κλοπή. Συγκεκριμένα είπε: «Δε φαινόταν να έχει κάτι στα χέρια, γι’ αυτό και δεν υποψιάστηκα. Στον επόμενο πελάτη που πήγα να εξυπηρετήσω και άνοιξα το συρτάρι, διαπίστωσα ότι είχε πάρει όλα τα χρήματα. Βγήκα έξω και συζήτησα με γείτονες και μου είπαν τι να κάνω, καθώς το είχαν δει να μπαίνει και σε άλλα μαγαζιά. Αναγνωρίστηκε από την κάμερα και ευτυχώς έδρασε η Αστυνομία άμεσα και μου επέστρεψαν ένα μέρος των χρημάτων που βρήκαν πάνω του», δήλωσε κλείνοντας.   patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα