Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020

Διαμαρτυρίες κατοίκων της Γιάλοβας για έξαρση κουνουπιών

Η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Διοικητήριο στην Καλαμάτα, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο.
Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν οι διευθυντές Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας Μεσσηνίας, καθώς και ο υπεύθυνος του προγράμματος και υπηρεσιακοί παράγοντες, συγκλήθηκε έπειτα από έγγραφο του Δήμου Πύλου –Νέστορος, στο οποίο ενημέρωνε πως κατακλύστηκαν από νερό αγροτεμάχια στην περιοχή Διβαρίου Γιάλοβας, καθώς και διαμαρτυρίες πολιτών για έξαρση κουνουπιών.
Το γεγονός αυτό μειώνει τη δυνατότητα προσβασιμότητας στον υγρότοπο, με συνέπεια τη δημιουργία νέων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών και μείωση του βαθμού προσέγγισης των επίγειων συνεργείων για την εφαρμογή του προγράμματος

κωνωποκτονίας.
Ο αντιπεριφερειάρχης ήδη απέστειλε επιστολές προς την εταιρεία λειτουργίας του ιχθυοτροφείου, στις οποίες τονίζει ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες της εποπτεύουσας υπηρεσίας, ώστε οι όποιες εργασίες να εκτελούνται έπειτα από έγκριση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας.
Παράλληλα, σε άλλη επιστολή του προς το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος ενημέρωσε τον πρόεδρο του εν λόγω φορέα Γεράσιμο Αράπη σχετικά με το πιο πάνω γεγονός, καλώντας τον να επιληφθεί του θέματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Τέλος, αντίστοιχη επιστολή απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και προς την “Πελοπόννησος Α.Ε.”, η οποία είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος κωνωποκτονίας και στην περιοχή της λιμνοθάλασσας. Στην επιστολή του, ο Στ. Αναστασόπουλος ζητεί να εφαρμοστούν απόλυτα οι συμβατικές υποχρεώσεις του ανάδοχου και να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ελικόπτερο, αν χρειαστεί, για την αποτελεσματική καταπολέμηση των κουνουπιών.  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα