Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Μεσσηνία: Πλούσια η δράση κλεφτών το Σαββατοκύριακο

Σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματα, βρέθηκαν στο στόχαστρο κλεφτών το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στη Μεσσηνία, με δράστες Ρομά και αλλοδαπούς.
Σε αρκετές περιπτώσεις οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ σε άλλες αναζητούνται. Ανάμεσά τους και ανήλικοι, με γονείς να κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας.
Σπίτια σε Κορώνη και Χράνους
Σπίτια στην Κορώνη και τους Χράνους είχαν βάλει στο μάτι τρεις αλλοδαποί, με τους δύο να πέφτουν τελικά στα χέρια της Αστυνομίας. Πρόκειται για δύο 23χρονους, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ για τις κλοπές αναζητείται ως συνεργός τους ένας 38χρονος

αλλοδαπός.
Το Σαββατοκύριακο η ομάδα των «τριών» μπήκε σε δύο σπίτια σε Χράνους και Κορώνη.
Στο σπίτι στους Χράνους μπήκαν την Κυριακή από ανασφάλιστο παράθυρο. Έκλεψαν χρυσαφικά, μια ηλεκτρονική παιχνιδομηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.
Από το Σάββατο έως το απόγευμα της Κυριακής διέρρηξαν πόρτα σε σπίτι στην Κορώνη και αφαίρεσαν 50 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.
Καθώς, όμως, η δράση τους είχε γίνει αντιληπτή, το απόγευμα της Κυριακής εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στην Κορώνη και συνελήφθησαν οι δύο 23χρονοι αλλοδαποί. Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο ένας εκ των δύο 23χρονων βρισκόταν παράνομα στη χώρα. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.
Ακόμα και πετρέλαιο
Από την άλλη πλευρά, στη Σπερχογεία δύο νεαροί Ρομά, πιάστηκαν με τις… λαμαρίνες στα χέρια, ενώ ήδη αφαιρούσαν το πετρέλαιο από δεξαμενή φούρνου. Το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί του Σαββάτου.
Δύο Ρομά, 29 και 22 ετών, πήγαν σε αρτοποιείο στη Σπερχογεία και από δεξαμενή που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο αφαίρεσαν 30 λίτρα πετρελαίου. Ταυτόχρονα, επιχείρησαν να αφαιρέσουν 40 ανοξείδωτα σκεύη ψησίματος άρτου, όμως έγιναν αντιληπτοί και περίοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και τους συνέλαβαν, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που είχαν μαζί τους, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Κλοπή από 12χρονο
Επίσης, το πρωί της Παρασκευής στο Μαυρομάτι Μεσσήνης συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Μεσσήνης, ένας 12χρονος Ρομά, γιατί λίγο νωρίτερα, μαζί με άγνωστο συνεργό του, έκλεψαν πράγματα από ανασφάλιστο αυτοκίνητο.
Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν από το αυτοκίνητο ένα τσαντάκι με διάφορα προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται η 37χρονη μητέρα του ανηλίκου, για παραμέληση εποπτείας του.
Τέλος, την ημέρα εκείνη στην Καλαμάτα συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 29χρονος Ρομά, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του ανακριτή Γυθείου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από τον προηγούμενο μήνα. Βίκυ Βετουλάκη  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα