Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου ο Δήμος Τριφυλίας


Στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας “Kalamata olive oil awards 2021” θα συμμετέχει ο Δήμος Τριφυλίας μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από το Διοικητικό της Συμβούλιο.
Όπως σημειώθηκε, στις 6 και 7 Μαρτίου 2021 στην Καλαμάτα διοργανώνεται το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας. Το διήμερο περιλαμβάνει διαγωνισμό μεσσηνιακού ελαιολάδου σε συνεργασία με το ΤΕΙ Καλαμάτας. Ο διαγωνισμός θα έχει επετειακό χαρακτήρα λόγω του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πολιτισμός και η ελιά εγγράφηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2019, ως κύριο πολιτισμικό αγαθό της μεσογειακής διατροφής, ενταγμένης στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, με τη σφραγίδα της UNESCO, ότι η Τριφυλία είναι ένας απέραντος ελαιώνας -περίπου 4.000.000 ελαιόδεντρα, η καλλιέργεια των οποίων αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή εσόδων των κατοίκων της-, καθώς και ότι η δράση συνδέεται με τις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την παλιγγενεσία, προτείνεται η Κοινωφελής Επιχείρηση να στηρίξει τη διοργάνωση και να συμμετέχει στο φεστιβάλ με το ποσό των 5.000 ευρώ.
Η θεματική δράση έχει να κάνει με την ανάδειξη της σχέσης των Ελλήνων με την ελιά και το ελαιόλαδο, ως μέρος του πολιτισμού της Ελλάδας (στεφάνωση ολυμπιονικών, σύμβολο ειρήνης, προστασίας και γονιμότητας, Άγιο Μύρο, ελληνική κουζίνα κ.λπ.).
Επίσης η Κοινωφελής Επιχείρηση θα συμμετέχει διά εκπροσώπου της στην οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ. Το λογότυπο του νομικού προσώπου/δήμου και αναφορά σχετική με το θέμα θα παρουσιάζεται σε όλα τα έντυπα και βίντεο του φεστιβάλ, καθώς και στην προβολή στα ΜΜΕ. Ο δήμαρχος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή έναρξης. Το φεστιβάλ θα στηρίξει έκθεση/δημιουργία πάρκου ελιάς και τη γιορτή της ελιάς στο Δήμο Τριφυλίας με την παραχώρηση χρήσης μηχανημάτων παλαιών ελαιοτριβείων, με ειδικότερη λήψη απόφασης.
Εκπρόσωπος στην οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ αποφασίστηκε να είναι ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, με αναπληρωτή του τον δημοτικό σύμβουλο Νικόλαο Φρούσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα