Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Κρούσμα ενός νέου μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού στην Αθήνα


Το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 καταγράφει πλέον
Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 487 επιλεγμένα νέα δείγματα κορονοϊού που αφορούν στην περίοδο 05 Ιανουαρίου 2021 έως και 18 Φεβρουαρίου 2021.
Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Μυτιλήνης, Καλύμνου και Εύβοιας.
Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 242 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern).
Από τα 242 στελέχη τα 226 βρέθηκαν με τη λεγόμενη βρετανική μετάλλαξη (Β.1.1.7/UK lineage, VariantVOC_202012), 12 στελέχη βρέθηκαν με τη λεγόμενη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη (LineageB.1.351/South Africa, Variant501V2), ενώ 1 στέλεχος βρέθηκε με μετάλλαξη Ουγκάντας (Lineage A.23.1/Uganda).
Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 990 θετικά για την παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης, ενώ 27 θετικά για την παρουσία νοτιαφρικανικής μετάλλαξης από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα.
Τα 12 θετικά για την παρουσία νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης είναι όλα εγχώρια όλα προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
Το ένα θετικό με την παρουσία μετάλλαξης Ουγκάντας είναι εγχώριο και προέρχεται από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα