Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Γαργαλιάνοι – Το μοναστήρι του Ασκητή: Η Βαβέλ της Πελοποννήσου που καθηλώνει (video)


Υπάρχουν ορισμένες τοποθεσίες όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Μια από αυτές τις τοποθεσίες βρίσκεται λίγο έξω από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, και πρόκειται για το μοναστήρι του “Aσκητή”.
Το ετοίμαζαν για μοναστήρι, όμως δεν λειτούργησε ποτέ. Πρόκειται για ένα ερειπωμένο κτίσμα εντυπωσιακών διαστάσεων, ασύμμετρο με πολλές πύλες και μικρά κελιά.
Κάποιοι το έχουν χαρακτηρίσει ως την Βαβέλ της Πελοποννήσου άλλοι πάλι ως το ελληνικό “Εξπρές του μεσονυκτίου” σε κάθε περίπτωση το Μοναστήρι του “Ασκητή” θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως τηλεοπτικό σκηνικό με μεγάλη επιτυχία.
Η μοναδική ελληνική ταινία που έχει χρησιμοποιήσει το μοναστήρι του “Ασκητή” για τον συγκεκριμένο σκοπό ήταν “Οι Ιππείς της Πύλου” του Νίκου Καλογερόπουλου με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Τάκη Σπυριδάκη, εκεί όμως δεν φαίνεται το πραγματικό μέγεθος και η πολυπλοκότητά του κτηρίου.
Σε κάθε περίπτωση αξίζει να κανονίσετε μια επίσκεψη σε αυτό και στις ατελείωτες ομορφιές της περιοχής πληροφοριακά όμως σας ενημερώνουμε πως για την προσέγγιση του απαιτείτε είτε πεζοπορία είτε Off road όχημα.
Δείτε το βίντεο της ομάδας Up Stories

news247.gr

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα