Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Πτολεμαΐδα: Απατεώνας νοίκιαζε σπίτι που δεν ήταν... δικό του!


Έλαβε την προκαταβολή των 500 ευρώ κι εξαφανίστηκε - Απάτη με αγγελία και στην Στυλίδα
Ο ουρανός σφοντύλι ήρθε σε έναν ενοικιαστή που πήγε να εγκατασταθεί σε αυτό που πίστευε ότι θα ήταν το νέο του σπίτι στην Πτολεμαΐδα, όταν ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη ότι δεν ήταν αυτός που του το είχε νοικιάσει και στον οποίο είχε καταβάλει προκαταβολή 500 ευρώ!
Το θύμα είχε εντοπίσει την ηλεκτρονική αγγελία για την ενοικίαση του σπιτιού σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και είχε επικοινωνήσει με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη, ο οποίος τον είχε πείσει να καταθέσει προκαταβολή ενοικίου στον τραπεζικό λογαριασμό του. Ο ανυποψίαστος ενοικιαστής κατέθεσε τα χρήματα την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά τον περίμενε... κεραμίδα όταν θέλησε να μετακομίσει!
Μετά την καταγγελία του, ξεκίνησε έρευνα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Εορδαίας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 41χρονου Έλληνα στον οποίο ανήκει ο λογαριασμός που κατατέθηκε το ποσό. Σε βάρος του σχηματίστηκε για απάτη μέσω διαδικτύου και υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.
Απάτη με αγγελία και στην Στυλίδα
Το ενδιαφέρον του για την αγορά μιας μεταχειρισμένης οθόνης αφής αυτοκινήτου, την αγγελία πώλησης της οποίας είχε εντοπίσει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσε ένας κάτοικος της Στυλίδας και ήρθε σε διαδικτυακή επαφή με τον φερόμενο ως πωλητή. Εκείνος τον έπεισε να καταβάλει το αντίτιμο στον τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά δεν του έστειλε ποτέ την επίμαχη οθόνη. Το θύμα κατήγγειλε την απάτη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, η υπόθεση εξιχνιάστηκε και σε βάρος του Έλληνα δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, που διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα