Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

9 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία


Εννέα νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο. Ο νομός μας μαζί με τη Λακωνία παραμένει στα μονοψήφια κρούσματα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου που καταγράφουν υψηλά επίπεδα κρουσμάτων, και σταδιακά ο ένας μετά τον άλλον μπαίνουν σε σκληρό lockdown. Πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε 10 νέες περιοχές που μπαίνουν στο “κόκκινο” μεταξύ των οποίων και όλη η Κορινθία. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκονται σε σκληρό lockdown οι Δήμοι Κορινθίων και Νεμέας. Πλέον όλη η Κορινθία μπαίνει στο κόκκινο με επιπλέον περιοριστικά μέτρα έως τις 8 Μαρτίου. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν 2 μέρες μπήκε σε σκληρό lockdown όλος ο νομός Αρκαδίας, και στο “κόκκινο” ο Δήμος Ναυπλιέων, λόγω έξαρσης κρουσμάτων. Είχαν προηγηθεί τα lockdown σε Αχαΐα, που εξακολουθεί να καταγράφει καθημερινά 100 και πλέον κρούσματα, και Ηλεία(πλην Δήμου Ανδρίτσαινας).

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ “ΚΟΚΚΙΝΟ” Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ






Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η επιδημιολογική κατάσταση στην Πελοπόννησο έχει ως εξής: 122 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, 32 νέα στην Αργολίδα, στην Κορινθία 31 (με όλο τον Νομό Κορινθίας να μπαίνει σε lockdown μετά από σημερινή ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά). Στην Αρκαδία καταγράφονται 12 νέα κρούσματα, και στην Ηλεία 16, ενώ μόλις 2 στη Λακωνία.


600 ΤΕΣΤ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Συνολικά 600 τεστ ανίχνευσης κορονοϊού έγιναν σήμερα στον Νομό μας από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
350 έγιναν στον υπαίθριο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, όπου αναπτύχθηκαν 2 κλιμάκια, ένα για τεστ μέσω Drive Through και ένα σταθερό. Επίσης στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας έγιναν 150 rapid test, ενώ όπως κάθε Παρασκευή σειρά είχαν οι κλειστές κοινωνικές δομές της Καλαμάτας (περίπου 100 τεστ). Όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ 14 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Την ίδια ώρα, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύονται 12 ασθενείς με κορονοϊό στην Κλινική Covid και 2 παραμένουν διασωληνωμένοι στη MEΘ Covid.  Μαίρη Περδικέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα