Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Δείτε πόσο θα αδυνατίσετε περπατώντας μια ώρα την ημέρα


Πόσο αποτελεσματικό είναι το περπάτημα ως μέθοδος απώλειας βάρους. Ας δούμε τι λένε οι έρευνες
Το περπάτημα αποτελεί εξαιρετική μορφή άσκησης που μπορεί να βοηθήσει και στην απώλεια βάρους, ενώ προσφέρει και πολλά οφέλη υγείας γενικότερα.
Αν και πολλοί αμφισβητούν το κατά πόσο μπορούμε να πετύχουμε απώλεια βάρους περπατώντας, η αλήθεια είναι ότι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με σημαντικότερους το βάρος σας και την ταχύτητα βάδισης.
Εάν λόγου χάρη ζυγίζετε 68 κιλά και περπατάτε με ταχύτητα 4χλμ/ώρα σε μια ώρα θα έχετε κάψει 204 θερμίδες, ενώ αν ζυγίζετε 82 κιλά και περπατάτε με την ίδια ταχύτητα θα έχετε κάψει 246 θερμίδες.
Με απλά λόγια, όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα βάδισής σας και όσο περισσότερα τα κιλά σας τόσο περισσότερες και οι θερμίδες που θα κάψετε σε μια ώρα βάδισης. Σημειώνεται ότι ένας μέσος ρυθμός βάδισης είναι τα 4,8 χλμ την ώρα.
Μερικοί ακόμη παράγοντες που επηρεάζουν τον αριθμό των θερμίδων που καίμε κατά τη βάδιση είναι το είδος του εδάφους, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, το φύλο και η ηλικία.
Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι όταν περπατάμε μια ώρα την ημέρα με ζωηρό ρυθμό θα καταφέρουμε να χάσουμε βάρος, απλά θα χρειαστούμε αρκετό καιρό για να το επιτύχουμε. Έρευνα σε έντεκα ελαφρώς υπέρβαρες γυναίκες που δημοσιεύθηκε στην American Journal of Sports Medicine έδειξε ότι οι γυναίκες έχασαν κατά μέσο όρο 7,7 κιλά ή το 10% του αρχικού τους βάρους μετά από έξι μήνες καθημερινού περπατήματος με ζωηρό ρυθμό που σταδιακά έφτασε να διαρκεί μια ώρα.
Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές οι διαφορές στην απώλεια βάρους άρχισαν να γίνονται αντιληπτές αφού οι γυναίκες περπατούσαν για τουλάχιστον μισή ώρα κάθε φορά.
Επίσης σε άλλη έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες με παχυσαρκία που περπατούσαν τρεις μέρες την εβδομάδα για 50-70′ τη φορά έχασαν περίπου 2,7 κιλά σε μια περίοδο δώδεκα εβδομάδων συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν περπατούσαν.
Εννοείται φυσικά ότι για μεγαλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την απώλεια βάρους, το καθημερινό περπάτημα θα πρέπει να συνδυάζεται με την αντίστοιχα προσεγμένη διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα