Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Opinion Poll: "Φουντώνει" η μάχη της Κεντροαριστεράς - Πρώτος ο Λοβέρδος, ακολουθούν Ανδρουλάκης και Γεννηματά


Σαφές προβάδισμα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος της Κεντροαριστεράς, έχει αποκτήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος σύμφωνα με έρευνα της Opinion Poll.
Ειδικότερα, στο ερώτημα ποιον θα ήθελαν πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ στην κοινή γνώμη τη στιγμή που έχουν κατατεθεί δύο υποψηφιότητες και συζητιούνται και άλλα ονόματα, προηγείται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 28.5% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 18.1%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 17.9% και ο Παύλος Γερουλάνος με 11.4%.


Η ψαλίδα μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου και της νυν προέδρου το ΚΙΝΑΛ ανοίγει περισσότερο στο ειδικό κοινό των ψηφοφόρων του κόμματος της Κεντροαριστεράς.
Συγκεκριμένα, στον χώρο του ΚΙΝΑΛ τα ποσοστά διαμορφώνονται 39.7% για τον Ανδρέα Λοβέρδο, 26.9% για τον Νίκο Ανδρουλάκη, 16.7 % για την Φώφη Γεννηματά και 7.7% για τον Παύλο Γερουλάνο. Στον χώρο του κέντρου ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ευρύ προβάδισμα με 38.46% έναντι 17.58%, 17.3% και 8.8 των Φώφη Γεννηματά, Νίκου Ανδρουλάκη και Παύλου Γερουλάνου αντίστοιχα. Προβάδισμα έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης στον χώρο όσων αυτοκαθορίζονται ως κεντροαριστεροί και αριστεροί.

To 58% θέλει αλλαγή προέδρου στο ΚΙΝΑΛ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αντιλήψεις και οι διεργασίες στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς και ιδιαίτερα στο Κίνημα Αλλαγής. Το 58% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρχει αλλαγή προέδρου (68% του ΚΙΝΑΛ, το 61% όσων αυτοκαθορίζονται κεντρώοι, 80% των κεντροαριστερών και το 65% των αυτοπροσδιοριζόμενων ως αριστερών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα