Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Lockdown: Τι είπε για την Τσικνκοπέμπτη ο Νίκος Χαρδαλιάς


Με τo σκληρό lockdown να παραμένει σε ισχύ ακόμη μια εβδομάδα σε Αττική, Αχαΐα, Εύβοια, Αρκαδία και πολλές ακόμη περιοχές να μπαίνουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου σε αυστηρότερο καθεστώς μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Τσικνοπέμπτη δεν θα «εορταστεί» με τον παραδοσιακό τρόπο.
Όπως τόνισε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, για την Τσικνοπέμπτη θα ισχύσει ό,τι ισχύει και για τις υπόλοιπες ημέρες, με απαγόρευση της κυκλοφορίας και δυνατότητα κατ΄ εξαίρεση μετακίνησης των πολιτών με αποστολή SMS στο 13033 για τους 6 λόγους που όλοι γνωρίζουν.
«Δεν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα. Και αυτό γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, συγχρωτισμοί και μετακινήσεις μπορεί να έχουν εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες, καθώς συμβάλλουν αποφασιστικά στην εξάπλωση του ιού. Ας περάσουμε λοιπόν την Τσικνοπέμπτη σε στενό κύκλο, ας περιοριστούμε στους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε ούτως ή άλλως καθημερινή επαφή, ώστε να μην βρεθούμε -μετά από μερικές μέρες- αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας», διεμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς.
Δεδομένου ότι οι συναθροίσεις δεν επιτρέπονται και τα ψητοπωλεία που κάθε χρόνο είχαν την τιμητική τους σφύζοντας από κόσμο μπορούν να εξυπηρετούν μόνο με παράδοση κατ' οίκον, το καθιερωμένο τσίκνισμα θα γίνει είτε με delivery, είτε με την ψησταριά στο μπαλκόνι αλλά σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.
Υπενθυμίζεται ότι η Τσικνοπέμπτη «πέφτει» στις 4 Μαρτίου, ενώ η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς είναι στις 14 Μαρτίου και η Καθαρά Δευτέρα την επομένη, 15 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα