Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα μουσικής από την Κοινωφελή Επιχείρηση Τριφυλίας


Την παράδοση δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων από το τμήμα μουσικής και το εικαστικό εργαστήρι αποφάσισε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν με τον κορονοϊό.
Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση του δημάρχου και προέδρου Γιώργου Λεβεντάκη, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι: Οι περισσότερες οικογένειες συμπολιτών μας αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Τα καλλιτεχνικά τμήματα προσφέρουν μαθήματα και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους και διοργάνωση δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που απευθύνονται σ’ όλο τον πληθυσμό του δήμου. Σε όλο δε το Δήμο Τριφυλίας δεν υπάρχει άλλος δημόσιος (ούτε ιδιωτικός) φορέας με ίδια δραστηριότητα, που να προσφέρει ανάλογη παιδεία για την αξιοποίηση του εξωσχολικού χρόνου των παιδιών και εφήβων. Σύμφωνα με το ΦΕΚ σύστασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης δεν έχει εμπορικό - κερδοσκοπικό σκοπό.
Η τέχνη δε είναι έκφραση πολιτισμού και η λειτουργία των καλλιτεχνικών τμημάτων συνδέει τον πολιτισμό με την παιδεία, τομείς δραστηριότητας της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Οι συνδρομές δεν αποτελούν ανταποδοτικό έσοδο της λειτουργίας των καλλιτεχνικών τμημάτων στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του νομικού προσώπου. Από τη λειτουργία τους το έτος 2018 εισπράχθηκαν 4.841,25 ευρώ και το έτος 2019 εισπράχθηκαν 3.130,00 ευρώ, ενώ το έτος 2020 δεν υπάρχει αντίστοιχο έσοδο γιατί δεν λειτούργησαν τα τμήματα λόγω Covid. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι το ύψος της απώλειας του εσόδου δεν καθορίζει την οικονομική λειτουργία του νομικού προσώπου στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του. Με δεδομένο ότι τα καλλιτεχνικά τμήματα δεν πρόκειται άμεσα να λειτουργήσουν με φυσική παρουσία, λόγω των περιοριστικών μέτρων προστασίας από τον Covid-19 προτείνεται η παράδοση διαδικτυακών μαθημάτων ζωγραφικής και μουσικής δωρεάν, μέχρι την επαναφορά της κατάστασης στην κανονικότητά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα