Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Εξαρθρώθηκε στην Καλαμάτα συμμορία νεαρών που έκλεβαν μάντρες αυτοκινήτων


Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (24.2.2021) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 20, 22, 23 και 27 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ναρκωτικά, ενώ κατηγορείται ακόμη ένας (1) 23χρονος ημεδαπός.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.1.2021 έως και την 22.2.2021, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε επιχειρήσεις.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, είχαν διαπράξει συνολικά έξι (6) περιπτώσεις κλοπών σε επιχειρήσεις σχετικές με την εμπορία, επισκευή και ανακύκλωση οχημάτων καθώς και σε όχημα, όπου αφαιρούσαν διάφορα ανταλλακτικά και εξαρτήματα οχημάτων, κυρίως καταλύτες, μέρος των οποίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν.
Από την εγκληματική τους δράση, είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις –4.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε σε όχημα στο οποίο επέβαιναν ο 20χρονος, ο 22χρονος και ο 23χρονος βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, ενώ το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα