Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Ποιο lockdown; Έλληνες πάνε για σκι στη Βουλγαρία


Αν και η χώρα μας τελεί υπό το καθεστώς του lockdown, κάποιοι επιλέγουν να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδος και να επιδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ, το σκι.
Για την ακρίβεια, δεκάδες Έλληνες επιλέγουν τη Βουλγαρία.
Μπορεί η μετακίνηση από νομό σε νομό να απαγορεύεται, ωστόσο για να ταξιδέψει κάποιος σε άλλη χώρα, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ κορωνοϊού PCR μέχρι και 72 ώρες πριν ταξιδέψει και να διαθέτει το ταξιδιωτικό έντυπο PLF.
Ιδανικός και ίσως ο μόνος προορισμός για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ είναι η Βουλγαρία, αφού είναι η μόνη χώρα με ανοιχτά τα χιονοδρομικά, ενώ η καραντίνα είναι άγνωστη λέξη για τους ταξιδιώτες.
«Χαλαρά» χαρακτηρίζουν τα μέτρα στη Βουλγαρία, οι Θεσσαλονικείς με την χρήση της μάσκας να μην είναι υποχρεωτική και τις μετακινήσεις ελεύθερες.
Παρόλα αυτά, μόλις χθες η Βουλγαρία είχε 1.822 νέα κρούσματα, ενώ συνολικά οι ασθενείς με κορωνοϊό έχουν φτάσει σχεδόν τους 245.000, τη στιγμή που στην Ελλάδα με 3,5 εκατομμύρια περισσότερο πληθυσμό, τα χθεσινά κρούσματα ήταν 1.783, ενώ τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 186.400. Είναι δηλαδή αισθητά λιγότερα.
Αν και τα κρούσματα είναι αυξημένα στην γειτονική χωρά, τέσσερις μήνες μετά, οι εστιάτορες ετοιμάζονται να ανεβάσουν ρολά 1 Μαρτίου για το Παγκοσμιο Πρωτάθλημα σκι στο Μπανσκο.
Το άνοιγμα της εστίασης αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσότερα άτομα από τη Βόρεια Ελλάδα με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία να έχουν ήδη έτοιμα πακέτα προσφορών για το Μπάνσκο.
Αν και ο ρυθμός εμβολιασμού στη γειτονική χώρα είναι χαμηλός και μέχρι τώρα ανέρχεται στο 2,1% του πληθυσμού, με τα χιονοδρομικά ανοιχτά και αρκετά πιο χαλαρά μέτρα, η Βουλγαρία αποτελεί πόλο έλξης για αρκετούς τουρίστες που είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν και να την επισκεφτούν.
Άφθονα τα φορτηγά για την Ελλάδ
α
Μετά την απόφαση των ελληνικών αρχών να υποβάλλουν σε rapid τεστ όσους εισέρχονται στην επικράτεια, σχηματίστηκαν ουρές φορτηγών στα σύνορα Βουλγαρίας – Ελλάδας, καθώς οι οδηγοί από την γειτονική χώρα έπρεπε να υποβληθούν σε έλεγχο.
Βέβαια, υπήρξαν και κάποια ευτράπελα στα σύνορα, καθώς μετά τις 11:00 το βράδυ πέρασαν φορτηγά χωρίς να ελεγχθούν οι οδηγοί τους.
Σημειώνεται ότι στην Βουλγαρία η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα