Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2021-2022: Πότε ξεκινούν στο eregister.it.minedu.gov.gr


Ξεκινούν σε λίγες ημέρες οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα Πανεπιστήμια για το 2021 -2022. Ηλεκτρονικά μέσω eregister.it.minedu.gov.gr και φέτος η διαδικασία.

Εν αναμονή βρίσκονται χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές, επιτυχόντες των Πανελληνίων, για τις εγγραφές στα Πανεπιστήμια για το έτος 2021 - 2022.
Μπορεί το υπουργείο Παιδείας να μην έχει ανακοινώσει επίσημα ακόμα την ημερομηνία ωστόσο, οι εγγραφές ξεκινούν συνήθως στο τέλος Σεπτέμβρη.
Μάλιστα πέρυσι άρχισαν στις 22 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου.
Οι αιτήσεις και φέτος θα γίνουν ηλεκτρονικά στο eregister.it.minedu.gov.gr και έτσι οι επιτυχόντες δεν θα επιβαρυνθούν με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.
Για την είσοδό τους στο σύστημα θα πρέπει να γράψουν τον 8ψήψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.
Έπειτα θα εισάγουν τον ΑΜΚΑ τους, ο οποίος επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ.
Τέλος πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ενώ ο αριθμός του κινητού τους τηλεφώνου πιστοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής με την αποστολή προσωποποιημένου μηνύματος με μοναδικό κωδικό, το οποίο και θα πρέπει να εισάγουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή για την επιβεβαίωση της ορθότητάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα