Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Τοπικοί σύμβουλοι κατά Λεβεντάκη για την πλατεία Φιλιατρών


«Να αποφασίσετε να κάτσετε να συζητήσετε και να ενημερώσετε τους πάντες. Δεν είναι κάτι που αφορά μόνο εσάς για να αποφασίζετε και να διατάζετε» απαντούν τοπικοί σύμβουλοι των Φιλιατρών στο δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη για το θέμα ανάπλασης της πλατείας της πόλης.
Μια απάντηση που έρχεται σε όσα τους είχε καταλογίσει ο δήμαρχος για την πρόσφατη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό. Μάλιστα σημειώνουν μεταξύ άλλων όσες φορές ζήτησαν πληροφόρηση η απάντηση από τους «αρμόδιους» ήταν «όταν θα έρθει η ώρα». Επισημάνουν ότι μεγάλο μέρος του ποσού που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για αχρείαστα έργα στην πλατεία που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν να χρησιμοποιηθούν σε έργα υποδομής. Υπογραμμίζουν επίσης ότι αντιπολίτευση κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος στον εαυτό του με στις επιλογές του και την απαξίωση προς αυτούς.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση των τοπικών συμβούλων Διονύση Καραβίτη (προέδρου) , Παναγιώτας Ζερμπίνου και Γιάννη Λυγγουνού αναφέρεται«Μετά την τελευταία ανακοίνωση του κ. Δημάρχου Τριφυλίας μας γεννήθηκαν μερικές απορίες: 
1ον Από που προκύπτει πως για να συνεδριάσει ένα τοπικό συμβούλιο πρέπει να είναι ενήμερη η δημοτική αρχή; Αλήθεια η τελευταία καλεί ως οφείλει τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων στις δημοτικές συνεδριάσεις; Γνωρίζετε άλλωστε ότι σε θέματα των πόλεων τους δικαιούνται και ψήφο. Ως προς τι λοιπόν το παράπονο;
2ον Θέλετε να μας πείτε όσες φορές ζητήσαμε πληροφόρηση για πολλά θέματα και κυρίως για την πλατεία ποια ήταν η απάντησή σας; Θα σας πούμε εμείς. Πάντα οι "αρμόδιοι" μας έλεγαν "όταν θα έρθει η ώρα" . Αλλά τι συζητάμε; Εδώ είδαμε ότι δεν έχουν πληροφόρηση ούτε μέλη της διοίκησης σας.
3ον Έχετε την εντύπωση πως υπάρχει έστω και ένας που να ενδιαφέρεται να επιδείξει το όχημά του (δεν έχουμε άλλωστε άξια λόγου) και όχι να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία της πόλης και των επιχειρήσεων γύρω από την πλατεία; Έχετε την εντύπωση ότι την ασφάλεια των παιδιών μας θα την καλύψετε με το να μικρύνουν οι δρόμοι για να παίζουν τα παιδιά μας; Χώρος να παίζουν είναι το κέντρο της πλατείας το οποίο έχετε επιλέξει να μικρύνετε επικίνδυνα. Όχι οι δρόμοι αυτής. Όπως και η παιδική χαρά που είμαστε απόλυτα θετικοί στην ανάπλαση της.
4ον Μήπως τελικά μεγάλο μέρος του ποσού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για αχρείαστα πράγματα που μόνο προβλήματα θα φέρουν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για άλλα έργα υποδομής στην πόλη μιας και επιτρέπεται από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης;
5ον Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι αντιπολίτευση κάνετε εσείς στον εαυτό σας με τις επιλογές σας και με την απαξίωση προς εμάς. Όπως και με την επιλογή να μην ενημερώνετε πολίτες, φορείς και αιρετούς της πόλης. Μόνος του αποφασίζει ο καθένας μόνο στο σπίτι του και εκεί εφόσον δεν δημιουργεί προβλήματα στους γείτονες. Όχι για μια ολόκληρη πόλη η οποία μπορεί να είναι γενέτειρα σας και αποφασίσατε να την υπηρετήσετε από αυτό το πόστο, αλλά το ίδιο ισχύει και για μας με την υποσημείωση ότι εμείς και οι οικογένειες μας επιχειρούμε πολλά χρόνια τώρα.
Μια λύση υπάρχει κύριε Δήμαρχε. Να αποφασίσετε να κάτσετε να συζητήσετε και να ενημερώσετε τους πάντες. Δεν είναι κάτι που αφορά μόνο εσάς για να αποφασίζετε και να διατάζετε.»   Κ.Μπ.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα