Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Στήριξη Γκάγκα στην γιατρό που δεν προσελήφθη γιατί είναι μητέρα


Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η καταγγελία γιατρού - που δεν προσελήφθη γιατί είναι μητέρα δύο παιδιών - η Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, έδωσε εντολή για διερέυνηση του περιστατικού

Την απόλυτη στήριξή της στη μητρότητα αλλά και την απερίφραστη καταδίκη περιστατικών ανισότητας εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έπειτα από καταγγελία γιατρού που είδε το πρωί της Δευτέρας το φως της δημοσιότητας.
Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα δεν προσελήφθη σε θέση επιμελητή Β' ΕΣΥ γιατί είναι μητέρα δύο παιδιών. Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώθηκε στο σκεπτικό του Συμβουλίου Επιλογής Νοσοκομείου να την αξιολογήσει αρνητικά, αν και πρόκειται για μία «πολύ αξιόλογη υποψήφια», «στην παρούσα φάση προσπαθεί να προσαρμόσει την επαγγελματική της ζωή στο πλαίσιο που της θέτει η οικογενειακή της ζωή, λόγω των δύο μικρών παιδιών που έχει».
Σημειώνεται πως η κυρία Γκάγκα έχει ήδη δώσει εντολή στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας να διερευνήσει την καταγγελία και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας στηρίζει απόλυτα τη μητρότητα και καταδικάζει απερίφραστα περιστατικά ανισότητας στην εργασία εις βάρος των γυναικών. Άλλωστε, από τη θέση της ως Διευθύντρια Κλινικής καθώς και Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», στήριξε και στηρίζει συναδέλφους της έγκυες και μητέρες, οι οποίες- ακριβώς όπως και όλοι οι υγειονομικοί- με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση υπηρετούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα