Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Τέλος το instagram για παιδιά μετά τις αντιδράσεις


To Instagram βάζει πάγο στα σχέδια για μια εκδοχή για παιδιά κάτω των 13 με όνομο Instagram Kids αναφέρει η εφαρμογή που ανήκει στη Facebook Inc.
Νομοθέτες και οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων στις ΗΠΑ είχαν εκφράσει την εναντίωσή τους στη δημιουργία του “Instagram Kids”, καλώντας τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εγκαταλείψει τα σχέδιά του και δηλώνοντας ότι απέτυχε να “αναλάβει ουσιαστικές δεσμεύσεις για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο”.
“Πιστεύουμε πως η κατασκευή του ‘Instagram Kids’ είναι το σωστό πράγμα, αλλά σταματάμε την εργασία” ανέφερε το Instagram και προσθέτει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την κατασκευή εργαλείων επιτήρησης από τους γονείς.
“Η πραγματικότητα είναι πως τα παιδιά είναι ήδη στο διαδίκτυο και πιστεύουμε πως είναι καλύτερα για τους γονείς να έχουν την επιλογή να δώσουν στα παιδιά τους πρόσβαση σε μια εκδοχή του Instagram που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτά –όπου οι γονείς μπορούν να επιβλέπουν και να ελέγχουν την εμπειρία τους– από το να εξαρτώνται από την ικανότητα μιας εφαρμογής να επαληθεύει την ηλικία των παιδιών που είναι πολύ μικρά για να έχουν ταυτότητα”.
Οι γενικοί εισαγγελείς 44 πολιτειών είχαν στείλει τον Μάιο επιστολή στην ιδρυτή του καλιφορνέζικου ομίλου επικαλούμενοι έρευνες που δείχνουν μια συσχέτιση ανάμεσα στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την “αύξηση της ψυχικής δυσφορίας και των αυτοκτονικών συμπεριφορών στους νέους”.
Σημείωναν μεταξύ άλλων τις βλάβες που προκαλούνται από τη μόνιμη σύγκριση με τους συνομήλικούς τους, όπως διατροφικές διαταραχές (ανορεξία, βουλιμία) καθώς και τους κινδύνους διαδικτυακής παρενόχλησης από άλλους εφήβους ή από εγκληματίες ενήλικους.
Μια συλλογικότητα κατά του μάρκετινγκ με στόχο παιδιά είχε στείλει μερικές εβδομάδες πιο πριν επιστολή στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ εκφράζοντας παρόμοιες ανησυχίες.
Η ιδέα πίσω από το Instragram Kids ήταν να κατασκευαστεί μια εκδοχή της εφαρμογής για τα παιδιά ηλικίας 10-12 ετών που θα ήταν διαφορετική από εκείνην που απευθύνεται στα μεγαλύτερα, με κατάλληλο περιεχόμενο και η οποία θα απαιτεί την άδεια των γονέων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα