Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Σταϊκούρας: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την ρύθμιση των οφειλών την πανδημίας


Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ για την ένταξη των οφειλών της πανδημίας στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων - Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των οφειλών της πανδημίας σε 36 έως 72 δόσεις δεν αποκλείεται να ανοίξει ακόμη και σήμερα ή αύριο - και πάντως πριν το τέλος της εβδομάδας.
Μέσω αυτής, περισσότεροι από 800.000 φορολογούμενοι θα μπορέσουν να ρυθμίσουν οφειλές που δημιουργήθηκαν από την αρχή της πανδημίας έως και το τέλος Ιουλίου 2021.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για τη στήριξη των πολιτών που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό στην Κρήτη.
¨Όπως σημείωσε, τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα με εκείνα που ελήφθησαν για τους πυρόπληκτους, ενώ «θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως».
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ακρίβεις, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως «υπάρχει ακρίβεια, δικαιολογημένη», σημειώνοντας ωστόσο ότι «είναι καλύτερη η κατάσταση από την Ευρώπη».
«Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρεις έγκαιρα μέτρα. Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι παροδικό», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι στην ενέργεια «υπάρχουν ενδείξεις ότι θα είναι παροδικό, αλλά θα κρατήσει περισσότερο». Σύμφωνα με τον υπουργό, «στην Ελλάδα το ενεργειακό κόστος είναι χαμηλότερο από 17 χώρες της Ευρώπης», ενώ η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για την επιδότηση του ρεύματος και το επίδομα θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα