Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ποιες παγίδες κρύβουν οι αφορολόγητες γονικές παροχέςΤην απογείωση των μεταβιβάσεων μέσω γονικών παροχών αναμένουν οι συμβολαιογράφοι, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για μηδενισμό του φόρου στις γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου. Ωστόσο με τη νέα διάταξη που έρχεται δε λείπουν οι παγίδες.
Οι γονείς που θα δωρίσουν χρήματα στα παιδιά τους μπορεί να απαλλάσσονται από την πληρωμή φόρου αλλά θα πρέπει να αποδείξουν στην Εφορία τον νόμιμο τρόπο απόκτησης των χρημάτων τα οποία δίνουν στα παιδιά τους. Παράλληλα, όσοι αποκτούν ακίνητη περιουσία από τους γονείς, τους συζύγους ή τους παππούδες τους θα πρέπει να διαθέτουν τα εισοδήματα για να καλύψουν το τεκμήριο διαβίωσης. Σε διαφορετική περίπτωση, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή έξτρα φόρου και με συντελεστές που φθάνουν ακόμη και 44%.
Για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις και περιπέτειες με την Εφορία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να σταθμίσουν τα δεδομένα πριν προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση γιατί μπορεί να απαλλαγούν από το φόρο αλλά να χρεωθούν με έξτρα επιβαρύνσεις.
Η νέα διάταξη για τις αφορολόγητες γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ κατατίθεται εντός της εβδομάδας στη Βουλή μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα που πακέτου της ΔΕΘ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και ενεργοποιούνται από την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα