Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών στη ΔΕΗ στην Καλαμάτα


Παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμάτα διοργανώνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη, στις 10:30 το πρωί, και καλεί σε συμπαράσταση τους αγρότες, διεκδικώντας -μεταξύ άλλων- «να μη γίνει καμία αύξηση στο ρεύμα και τη μείωση της τιμής του αγροτικού τιμολογίου ρεύματος».
Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης αναφέρει τα εξής:
«Φωτιές, σεισμοί, ανομβρία, παγετοί οι βιοπαλαιστές αγρότες προσπαθούν μόνοι τους αβοήθητοι να ανταπεξέλθουν, η απάντηση της κυβέρνησης σε όλα αυτά είναι να αυξάνεται το κόστος παραγωγής συνεχώς. Είναι αδιανόητο να αυξάνουν και την τιμή του ρεύματος, τόσο ώστε να γίνεται απαγορευτική η καλλιέργεια και να αποτελεί πλέον πολυτέλεια ένα νοικοκυριό να έχει ρεύμα το 2021. Αυτό θα οδηγήσει εμάς τους αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα και στη φτωχοποίηση τα λαϊκά νοικοκυριά. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μην μπορούμε να ποτίζουμε τις καλλιέργειες μας, να κινδυνεύουμε να μας κόψουν το ρεύμα στα σπίτια μας, να σκεφτόμαστε λόγω ακρίβειας να πάμε στο φούρνο ή στο σούπερ μάρκετ. Και όλα αυτά για να πλουτίζουν μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες. Η απάντηση μας θα είναι αγωνιστική!
Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμάτα την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη στις 10:30 το πρωί.
Απαιτούμε:
  • Να μη γίνει καμία αύξηση στο ρεύμα.
  • Μείωση της τιμής του αγροτικού τιμολογίου ρεύματος.
  • Καμία διακοπή αγροτικής – οικιακής παροχής.
  • Κατώτατη εγγυημένη τιμή που θα διασφαλίζει το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα, για να μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ.
  • Κατάργηση ΦΠΑ σε μέσα, εφόδια και στα είδη πρώτης ανάγκης.
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα