Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Στην παλιά Σχολή Παπαφλέσσα και σε άλλα κτίρια θα μετακομίσουν Υπηρεσίες για να ανακατασκευαστεί η πρώην Νομαρχία


Σε διάφορα κτιριακά συγκροτήματα θα μετακομίσουν Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας, προκειμένου να γίνει η ανακατασκευή του, ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται σε 10,7 εκατ. ευρώ. 
Οι πιο πολλές υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο κτίριο της παλιάς Σχολής Παπαφλέσσας, στις οδούς Κρήτης και Φαρών, άλλες θα μεταφερθούν στην πρώην Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων, κοντά στη Λακωνικής, ενώ οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχεδιάζεται να μεταφερθούν στο συγκρότημα του Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Καλαμάτας”...
Σχετικά η περιφερειακή αρχή ανακοίνωσε: “Στο κτήριο της παλαιάς σχολής Παπαφλέσσα, στη συμβολή των οδών Κρήτης και Φαρών, στην Καλαμάτα, προορίζεται να “μετακομίσει” η πλειονότητα των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, για το χρονικό διάστημα που θα εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Αυτό γνωστοποιήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και τους θεματικούς ομολόγους του Βασίλη Καπέλιο και Ανδρέα Τσουκαλά, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε.
Για τον σκοπό αυτό προετοιμάζεται προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοσιοποιηθεί και η δημοπράτηση της ανακαίνισης του διοικητηρίου της Π.Ε. -έργο με προϋπολογισμό 10,7 εκ ευρώ, το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια να έχει ξεκινήσει πριν το τέλος του φετινού χρόνου.
Ο περιφερειάρχης, στη σύσκεψη, προέβη στη συγκρότηση επιτροπής από υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας η οποία επιφορτίστηκε να φροντίσει για την διευθέτηση των χώρων στην πρώην σχολή Παπαφλέσσα, στο κτήριο της οποίας θα εκτελεστούν από πλευράς Περιφέρειας εργασίες πλήρους συντήρησης.
Όπως αναφέρθηκε, τέλος, υπάρχει πρόβλεψη για την φιλοξενία συγκεκριμένων δομών της Π.Ε. στις παλαιές εγκαταστάσεις της ΥΕΒ -στην οδό Λακωνικής- καθώς και στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, ενώ υπάρχει προσανατολισμός οι Διευθύνσεις Παιδείας να μετακινηθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα