Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Καμπανάκι από Λέκκα: Αμείωτη η σεισμικότητα στη Θήβα εδώ και περίπου 4 μήνες - Φόβος για μεγάλο σεισμό


Θα πρέπει να επικαιροποιηθούν τα σχεδία με βάση και τις ανάγκες που πρόεκυψαν με τον σεισμό στην Κρήτη, λέει ο κ. Λέκκας για τη σεισμικότητα στη Θήβα.
Αμείωτη εδώ και περίπου 4 μήνες είναι η σεισμικότητα στην περιοχή της Θήβας, προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να επικαιροποιηθούν τα σχεδία με βάση και τις ανάγκες που πρόεκυψαν με τον σεισμό στην Κρήτη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο κ. Λέκκας είπε ότι στην επιτροπή σεισμικού κίνδυνου που συνεδρίασε χτες το βράδυ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα οι Δήμοι της περιοχής να έχουν επικαιροποιημένα όλα όσα προβλέπονται από τα σχέδια.
Επίσης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ προέταξε την ανάγκη να είναι προετοιμασμένοι όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς "για να μην αντιμετωπίσουμε διάφορες αδυναμίες που συναντήσαμε στην Κρήτη".
Φόβοι για μεγάλο σεισμό στη Θήβα
Στην έκτακτη σύσκεψη για το ενδεχόμενο νέου ισχυρού σεισμού στην περιοχή της Θήβας που έκαναν τα μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εισηγήθηκε να μεταβούν άμεσα στην περιοχή της Θήβας οι σεισμολόγοι και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς για να εξετάσουν την κατάσταση επιτόπου, αλλά και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς όπως είπε "οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι".
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Ε, Γεράσιμος Παπαδόπουλος είπε: "Στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 21 Ιουλίου, και για το Αρκαλοχώρι, και για τη Θήβα, είπαμε ομόφωνα 20 άνθρωποι ότι και στη μία και στην άλλη περιοχή η παρατεινόμενη σεισμική έξαρση και πρόσθετα στοιχεία (…) μας δείχνουν ότι δεν αποκλείεται η γέννεση ισχυρότερου σεισμού και στη μία περιοχή και στην άλλη, χωρίς να συνδέονται οι δύο περιοχές γεωδυναμικά".
Το ζήτημα της Θήβας επανεξετάζεται, καθώς συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.
"Θα πούμε ότι ο κίνδυνος πέρασε και δεν υπάρχει πλέον καμία ανάγκη να εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο "Εγκέλαδος" για τη Θήβα ή όχι; Αυτό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής συνεδρίασης" δήλωσε νωρίτερα ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα