Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Εμφανίστηκε στο δικαστήριο η Κακαράντζουλα - Πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Ιωάννα


Έφτασε στο δικαστήριο στις 9 το πρωί, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, συνοδευόμενη από τους δύο δικηγόρους της, καθώς καταθέτει σήμερα για την επίθεση με βιτριόλι. Εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά και η κατηγορούμενη Εφη Κακαράντζουλα.
Έφτασε στο δικαστήριο λίγο πριν τις 9 το πρωί, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, φορώντας την προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό της και συνοδευόμενη από τους δύο δικηγόρους της, καθώς συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της.
Παρά τα όσα είχαν ακουστεί μέχρι σήμερα, τελικά η δράστης της επίθεσης Εφη Κακαράντζουλα, έφτασε κι εκείνη στο δικαστήριο λίγο μετά την Ιωάννα, από την πλάγια είσοδο. Για πρώτη φορά μετά την επίθεση με βιτριόλι οι δύο γυναίκες θα συναντηθούν και θα αντικρύσουν η μία την άλλη.
Για την παρουσία της κατηγορουμένης ενημέρωσαν την Ιωάννα οι συνήγοροι και η μητέρα της λέγοντάς της: "Μη νιώσεις άσχημα αν συγκινηθείς. Δεν πειράζει είναι ανθρώπινο".
Εξω από το δικαστήριο ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους δήλωσε μεταξύ άλλων πως "εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να ζητήσουμε από το δικαστήριο να καλέσει κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι είχαν συνομιλίες με την κατηγορούμενη, να δούμε περί τίνος πρόκειται. Αυτό θα το κάνουμε όταν θα τελειώνουν οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου".
Η 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου με την κατάθεση της ανοίγει την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση που προκάλεσε συγκίνηση σε χιλιάδες πολίτες.
Το θύμα της ακραίας επίθεσης με βιτριόλι ανεβαίνει στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για να εξιστορήσει όσα έγιναν εκείνο το πρωί του Μαϊου 2020. Το πρωί που ακολουθώντας μία ρουτίνα για να πάει στη δουλειά της στην Καλλιθέα, ούτε θα μπορούσε να φανταστεί πως πλησιάζοντας το ασανσέρ για να ανέβει στο λογιστικό γραφείο, απείχε μόνο μερικά δευτερόλεπτα από τη διακινδύνευση της ζωής της, από μία ραγδαία και βάναυση αλλαγή σε ότι έκανε ως τότε. Θα εξιστορήσει όμως και για το "μετά".

Η Ιωάννα, με την κατηγορούμενη απέναντί της, θα επιχειρήσει να καταθέσει όσα η ίδια νομίζει πως πρέπει να γνωρίζουν τα επτά μέλη της σύνθεσης του Κακουργιοδικείου, αλλά και να απαντήσει σε όσα την ρωτήσουν δικαστές και δικηγόροι. Σύμφωνα με τον συνήγορο της, Απόστολο Λύτρα, η Ιωάννα είναι έτοιμη για τη σημερινή διαδικασία, όσο κι αν αυτό είναι οδυνηρό για αυτήν και έτοιμη να δεχθεί όλες τις ερωτήσεις.
Εκείνο ωστόσο που δεν ξέρει να απαντήσει, γιατί και η ίδια δεν έχει απάντηση, είναι το γιατί δέχθηκε αυτή την επίθεση.
Αυτό είναι το ερώτημα που καλείται να απαντήσει το δικαστήριο, ώστε να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για την προσωπικότητα της δράστιδας, η οποία μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί αόριστα στα αίτια της επίθεσης κάνοντας λόγο για μία πεποίθηση της πως η Ιωάννα είχε εμπλοκή σε προσωπικό της πρόβλημα.
Η 37χρονη φαίνεται να πίστευε πως η Ιωάννα σχετιζόταν με έναν άντρα με τον οποίο επεδίωκε να σχετιστεί σοβαρά η ίδια. Ο άντρας, 40 ετών, θα καταθέσει στο δικαστήριο, όπως κατέθεσε και στο προηγούμενο στάδιο της ποινικής υπόθεσης. "Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις αρχές και ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 37χρονη κατηγορουμένη και διατηρεί μαζί της ελεύθερη ερωτική σχέση μέχρι και σήμερα", ανέφερε στο διαβιβαστικό της η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη της δράστιδος.
Ο 40χρονος έχει καταθέσει ότι είχε επικοινωνία, μέσω της εφαρμογής messenger, ελάχιστες φορές με την Ιωάννα, επικοινωνία που σταμάτησε ένα χρόνο πριν την επίθεση που δέχθηκε η 35χρονη γυναίκα.
Οι δικαστές καλούνται επίσης να διερευνήσουν αν η κατηγορουμένη είχε συνεργούς σε οποιαδήποτε φάση πριν αλλά και μετά την επίθεση, την οποία σχεδίαζε καιρό. Σύμφωνα με τους συνηγόρους της Ιωάννας, υπάρχουν πρόσωπα που είχαν ρόλο στην όλη υπόθεση, για τα οποία σκοπεύουν να προσκομίσουν στοιχεία στο δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα