Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Αποσύρεται γνωστός τενίστας λόγω παρενεργειών του εμβολίου της Pfizer


O Γάλλος τενίστας Ζερεμί Σάρντι, Νο.73 στον κόσμο, ανέστειλε επ’ αόριστον τις αγωνιστικές του δραστηριότητες λόγω των παρενεργειών που του προκάλεσε το εμβόλιο της Pfizer.
«Ξαφνικά, δεν μπορώ να προπονηθώ, ούτε να παίξω. Πήγα να δω τους γιατρούς, έκανα μερικές εξετάσεις, τώρα ξέρω πως το πιο σημαντικό πράγμα θα είναι να προσέξω τον εαυτό μου. Προτιμώ να μείνω εκτός για λίγο καιρό, προκειμένου να δώσω χρόνο στον εαυτό μου να αναρρώσει και να είμαι σίγουρος πως δεν θα έχω πρόβλημα στο μέλλον, παρά να βιαστώ να επιστρέψω στο court και να αντιμετωπίσω περισσότερα προβλήματα υγείας. Είναι δύσκολο, γιατί δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει. Για την ώρα, η σεζόν μου έχει ολοκληρωθεί και δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω», δήλωσε στο AFP.
«από τότε που εμβολιάστηκα, την περίοδο μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων και του US Open, έχω πρόβλημα, παλεύω κάθε μέρα. Δεν μπορώ να προπονηθώ, να παίξω. Νιώθω έντονους πόνους σε όλο το σώμα μόλις προσπαθώ να κάνω κάτι στην προπόνηση. Έτσι αποφάσισα να αποσυρθώ για λίγο καιρό και να δω τι συμβαίνει ώστε στο μέλλον να μην έχω κανένα πρόβλημα».
Επίσης πρόσθεσε ο Γάλλος: «Πήγα σε δύο γιατρούς, έκανα τεστ για να δω τι συμβαίνει. Αλλά δεν ξέρω, πονάω, κάποιες στιγμές δεν μπορώ να πάρω ανάσα».
«Είναι απογοητευτικό επειδή ξεκίνησα αυτή τη χρονιά πολύ καλά, έπαιζα πολύ καλά. Μετά πήγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου επίσης ένιωθα πολύ καλά. Τώρα η σεζόν μου είναι σε αναστολή και δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω. Το κάνει ακόμα πιο απογοητευτικό το γεγονός πως δεν έχω μπροστά μου δέκα χρόνια για να παίζω. Ξαφνικά τώρα μετανιώνω που έκανα το εμβόλιο, αλλά δεν θα μπορούσα να ξέρω», κατέληξε.
Ο 34χρόνος τενίστας σκέφτεται ακόμα και την απόσυρση: «Τον Φεβρουάριο θα γίνω 35, οπότε τώρα ίσως είμαι λίγο αρνητικός, αλλά για πρώτη φορά περνούν σκέψεις από το μυαλό μου ότι η επόμενη σεζόν ίσως να είναι η τελευταία μου. Το σκέφτομαι. Είναι δύσκολο, γιατί περνάω πολύ καλά στο tour και θέλω να παίξω περισσότερο. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για το τι θα γίνει στο μέλλον από το εμβόλιο. Υπήρξαν άνθρωποι με παρόμοιες παρενέργειες, αλλά οι διάρκειες μπορεί να είναι διαφορετικές».  aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα