Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Self test: Από αύριο η διάθεσή τους από τα φαρμακεία για τους μαθητές – Όλες οι λεπτομέρειες


Ανακοίνωση σχετικά με τη διάθεση των self test για τους μαθητές από τα φαρμακεία, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Συγκεκριμένα, τέσσερα δωρεάν self test θα πρέπει να προμηθευτούν από αύριο Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου οι μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ελέγχου των δυο επόμενων εβδομάδων (4-17/10) και να προσέλθουν στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπενθυμίζει ότι:
-το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
-ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
-βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
-οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),
-η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
Το υπουργείο συνεχίζει να παροτρύνει τους γονείς μαθητών 12 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμα εμβολιάσει τα παιδιά τους, να σπεύσουν να το κάνουν, αξιοποιώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το ισχυρό αυτό όπλο απέναντι στην COVID-19 και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση τείχους ανοσίας.
Self test: H ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για το θέμα των self test των μαθητών. Όπως ανέφερε ο Σύλλογος, όλοι ανεμβολίαστοι μαθητές ηλικίας από 4 έως 19 ετών θα πρέπει να προμηθευτούν από αύριο, Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 τέσσερα δωρεάν self test από τα φαρμακεία της χώρας .
Παράλληλα, σημειώνει ότι δεν θα λάβουν self test όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχει παρέλθει το διάστημα των 14 ημερών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου
” Σύμφωνα με απόφαση των αρμόδιων Υπουργείων τέσσερα δωρεάν self test θα διατίθενται από τα φαρμακεία από την Τετάρτη, 29/9/2021 έως και την Παρασκευή 8/10/2021 σε μαθητές και μαθήτριες από 4 έως 19 ετών για να καλυφθούν για το διάστημα 4/10/2021 έως και τις 15/10/2021.
Δεν θα λαμβάνουν self test όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους .
Η λειτουργία του Συστήματος Διάθεσης self test θα ανασταλεί από το Σάββατο 2/10 /2021 και ώρα 17.00 έως τη Δευτέρα 4/10/2021 και ώρα 8 π.μ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα