Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Εντάχθηκε η ανάπλαση της πλατείας Γαργαλιάνων παρά την καθολική αντίδραση


Σε έκτακτη συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, την Τετάρτη το μεσημέρι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του Υ.Π.ΕΝ. συζήτησε και έλαβε απόφαση για το θέμα «Ένταξη έργων στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου “Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου”, στον Άξονα Προτεραιότητας 1: “Αστική Αναζωογόνηση”» (ΑΔΑ: 6Δ3Η46Ψ844-ΑΚΑ), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται – 10ο σε αύξοντα αριθμό στον πίνακα της απόφασης – το έργο «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων», προϋπολογισμού 548.080 ευρώ, με ποσό ένταξης 328.848 ευρώ, παρά την καθολική αντίδραση στους Γαργαλιάνους και τη με συντριπτική πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 11 Αυγούστου έντονες αποδοκιμασίες εισέπραξε ο δήμαρχος Τριφυλίας στους Γαργαλιάνους, σε συγκέντρωση ενημέρωσης για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, όπου δημόσια εκφράστηκε η αντίθεση και η αντίδραση του κόσμου, με τον κ. Λεβεντάκη, μετά της συνοδείας του, να φεύγει κακήν κακώς αμέσως μετά την ομιλία του.
Παράλληλα, πιστοποιήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο η ανυποχώρητη βούληση της κοινωνίας των Γαργαλιάνων και των θεσμικών της εκπροσώπων, καθώς και της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, να αντισταθούν με κάθε νόμιμο μέσο για να μην αλλάξει χαρακτήρα και χρήση η πλατεία των Γαργαλιάνων, να μη μειωθεί ο ελεύθερος χώρος της και να μη μετατραπεί σε πάρκο.
Όπως έχουμε αναφέρει, εύλογα ερωτήματα προκαλεί η ανεξήγητη «εμμονή» που επέδειξε η Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη στη συγκεκριμένη ανάπλαση παρά τις αντιδράσεις. Εύλογα, ωστόσο, ερωτήματα προκαλεί και η απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου σχετικά με τη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης ανάπλασης παρά την καθολική αντίθεση και αντίδραση κοινωνίας, φορέων, επιστημόνων, επαγγελματιών και κατοίκων και την απόφαση του Δ.Σ. Τριφυλίας. Αλήθεια, έχουν ελέγξει πραγματικά όλα τα στοιχεία του φακέλου και η απόφαση ένταξης είναι σύννομη; Μπορεί, επειδή έτσι γράφει μια μελέτη αγνώστου συντάκτη, να μειώνεται το πλάτος του δρόμου εντός οικισμού χωρίς αποφάσεις, εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, για παράδειγμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα