Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Συνεχίζονται τα περίεργα τηλεφωνήματα από το εξωτερικό σε Μεσσήνιους


Σταματημό δεν έχουν τα περίεργα και ύποπτα τηλεφωνήματα σε κατοίκους της Μεσσηνίας, που βλέπουν στα κινητά τους αριθμούς από χώρες του εξωτερικού. Καθημερινά γινόμαστε δέκτες αρκετών παραπόνων για νούμερα που καλούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας από Αγγλία, Γερμανία και άλλες χώρες.
Σύμφωνα με τις συμβουλές από την Αστυνομία, το καλύτερο είναι να αγνοήσουμε αυτά τα άγνωστα νούμερα και ακόμα περισσότερο να μην επιχειρούμε να καλούμε πίσω. Στόχος των τηλεφωνημάτων αυτών είναι είτε να επιβαρύνουν τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς μας είτε να προσπαθήσουν να υποκλέψουν κάποια στοιχεία, έτσι ώστε να αφαιρέσουν ηλεκτρονικά οτιδήποτε μπορούν. Απώτερος σκοπός τους, φυσικά, είναι το χρηματικό όφελος με τρόπο που δεν μπορεί να αντιληφθεί έγκαιρα κάποιος ανυποψίαστος πολίτης.
Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και τηλεφωνήματα στα οποία, προσποιούμενοι τους τεχνικούς σε κέντρα υποστήριξης μεγάλων εταιρειών λογισμικού, δηλώνουν ότι θα βοηθήσουν τους πολίτες στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων στους υπολογιστές τους ή θα πραγματοποιήσουν έλεγχο γνησιότητας των εγκαταστημένων προγραμμάτων, για να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν.
Το σύνηθες είναι μετά να εγκαθιστούν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης, αποκτώντας έτσι έλεγχο στον υπολογιστή και το σύνολο των δεδομένων και των κωδικών που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν.   Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα