Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Περιστέρι: Στο μικροσκόπιο των αρχών του παρελθόν του 22χρονου Πακιστανού - Η εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών


Το παρελθόν του 22χρονου από το Πακιστάν και οι δραστηριότητες του στην Ελλάδα, έχουν μπει στο "μικροσκόπιο" των αρχών που προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του καθ' ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 17χρονης Νικολέτας.
Ο 22χρονος που είχε απασχολήσει για υπόθεση ναρκωτικών, κυκλοφορούσε με... δύο διαφορετικά ονόματα και... τρεις διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, ενώ προκαλεί εντύπωση στις αρχές η "ευκολία" με την οποία ήρθε σε επαφή με παράνομους διακινητές για να εγκαταλείψει τη χώρα. Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο το πότε είχε καταφέρει να περάσει τα σύνορα για να εισέλθει στην Ελλάδα.
Ο 22χρονος είχε καταθέσει δυο αιτήσεις παροχής ασύλου στην χώρα, με διαφορετικά ονόματα, όμως και οι δύο είχαν μείνει χωρίς απάντηση, καθώς ποτέ δεν κατάφερε, να καταθέσει πλήρη φάκελο. Συγκεκριμένα συμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιούσε 2 ονόματα, 3 επίθετα, 3 πατρώνυμα και 4 μητρώνυμα, ενώ είχε δηλώσει ως ημερομηνίες γέννησης το 1999 και το 2001. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το ένα από τα ονόματα ήταν... "γνωστό" από υπόθεση ναρκωτικών, στην οποία είχε εμπλοκή ο 22χρονος. Οι διαφορετικές "ταυτότητες" του νεαρού από το Πακιστάν δεν έχουν ακόμα επιτρέψει στις αρχές να εξακριβώσουν την ακριβή χρονολογία που πέρασε τα σύνορα.
Στο κάδρο των ερευνών βρίσκονται ήδη οι "δραστηριότητες" του 22χρονου στη Ελλάδα σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί τυχόν παράνομη δράση πέρα από την υπόθεση ναρκωτικών. Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, σημειώνουν ότι η ταχύτητα με την οποία ο καθ' ομολογίαν δράστης κατάφερε να βρει καταφύγιο, αλλά και να εντοπίσει παράνομους διακινητές που τον βοήθησαν να περάσει τα σύνορα, μαρτυρούν το "παράνομο" παρελθόν του. Για τον εντοπισμό των προσώπων που βοήθησαν τον 22χρονο να "κρυφτεί", αλλά και των διακινητών που δρομολόγησαν την παράνομη έξοδο του από τη χώρα, διεξάγεται παράλληλη έρευνα από τις ελληνικές αρχές.
Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί κατά την αστυνομική έρευνα, φαίνεται ότι ο 22χρονος αμέσως μετά τη δολοφονία στο Περιστέρι, επιβιβάστηκε σε τρένο από το σταθμό Λαρίσης και έφτασε στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα είχε, "αποκαλύψει" το ταξίδι του προς τη Βόρεια Ελλάδα σε συγγενικό του πρόσωπο, με το οποίο μίλησε τηλεφωνικά το απόγευμα της 1ης Αυγούστου. Με τη συνδρομή κυκλώματος διακινητών, κατάφερε να περάσει τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία από το Κιλκίς, μαζί με τρείς ακόμα παράτυπους μετανάστες. Λίγη ώρα αργότερα όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη από περιπολίες Σκοπιανών πριν προλάβει να εξαφανιστεί με κατεύθυνση τη Κεντρική Ευρώπη. Το λάθος του 22χρονου να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο, ήταν αυτό που τελικά τον "πρόδωσε", καθώς οι αρχές εντόπισαν το στίγμα στη Βόρεια Ελλάδα. Στην κατοχή του, είχε όπως αποδείχτηκε και το κινητό της 17χρονης Νικολέτας όμως η συσκευή δεν είχε κάρτα sim.



Στην Θεσσαλονίκη, μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και σε συνεργασία με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης, τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιωνίας Κιλκίς, κατάφεραν άμεσα να διασταυρώσουν τις κινήσεις του 22χρονου. Στη συνέχεια μετέφεραν τις πληροφορίες στις Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας που εντόπισαν τον φερόμενο δράστη, πριν προλάβει να περάσει ξανά σύνορα με προορισμό κάποια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. Οι αστυνομικοί της γειτονικής χώρας, στα πλαίσια της συνεργασίας με τις Ελληνικές αρχές, οδήγησαν τον 22χρονο μέχρι τα σύνορα και εκεί στις 22:00 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής συνελήφθη από το κλιμάκιο των Ελλήνων αστυνομικών, οι οποίοι τον περίμεναν, με το ένταλμα σύλληψης που είδε εκδοθεί σε βάρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα