Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Λύματα «χύμα» στην κεντρική παραλία του Αϊ-Λαγούδη


Χειρότερα και από τραγική ήταν η κατάσταση που βίωσαν την Κυριακή, από το πρωί, κάτοικοι ή επισκέπτες και παραθεριστές, οι οποίοι βρέθηκαν για το μπάνιο τους στη θάλασσα ή έστω πέρασαν από την κεντρική παραλία του Αϊ-Λαγούδη για τη βόλτα τους στον παραλιακό δρόμο, για έναν καφέ, για ποτό ή φαγητό στο Τουριστικό Περίπτερο του δήμου Τριφυλίας, “AMMOS Restaurant Bar”, το “Λιοτρίβι” ή το “Εν Πλω”, από τα λύματα που “έτρεχαν” χύμα στο δρόμο από φρεάτιο του αποχετευτικού δικτύου.
Όπως μας είπαν πολίτες οι οποίοι μας ενημέρωσαν και διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια, στο δρόμο “έτρεχαν” λύματα αποχέτευσης, η ατμόσφαιρα από τη μπόχα και τη δυσωδία ήταν αποπνικτική ενώ ορατός ήταν ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την υγιεινή στην περιοχή.
Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, ωστόσο πρέπει κάποτε να επιλυθεί.
Για το ίδιο πρόβλημα γράφαμε και προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν υπήρξε ουσιαστική παρέμβαση και αντιμετώπιση από το δήμο Τριφυλίας.

Το αποχετευτικό δίκτυο, είτε διαρκώς βουλώνει (στην «καλύτερη» των περιπτώσεων) είτε δε δύναται να μεταφέρει τον μεγάλο όγκο των λυμάτων που πέφτουν σε αυτό, αλλά επίσης και – προφανώς – επειδή στο αποχετευτικό δίκτυο ασυνείδητοι ιδιοκτήτες ή κάτοικοι σε ακίνητα της περιοχής από την οποία αυτό διέρχεται έχουν κάνει αυθαίρετα παράνομες συνδέσεις και ομβρίων υδάτων, είτε άγνωστο τι άλλο μπορεί να συμβαίνει, με συνέπεια τα λύματα να πλημμυρίζουν την περιοχή καθώς «βγαίνουν» από το καπάκι φρεατίου του αποχετευτικού δικτύου στον παραλιακό δρόμο, στο κεντρικότερο σημείο της παραλίας, και τα λύματα τρέχουν “χύμα στο κύμα”.



Η δημοτική Αρχή Τριφυλίας και η ΔΕΥΑ Τριφυλίας πρέπει άμεσα ν’ αντιμετωπίσουν το πρόβλημα επειδή δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη και τραγική κατάσταση με τα λύματα χύμα στο δρόμο και την παραλία και μάλιστα στην κορύφωση της θερινής περιόδου.
Την Κυριακή γίναμε μάρτυρες της όλης κατάστασης με τον κόσμο να διαμαρτύρεται και να αποχωρεί τόσο από καταστήματα, όσο και επιλέγοντας να μη μείνει στην παραλία, αφού δεν μπορούσε να σταθεί από τη μπόχα.
Χθες πάντως δεν “έτρεχαν” λύματα στο δρόμο. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα